NZXT CAM 2.0 обхваща с един поглед всичко важно в РС системата

Компанията NZXT обнови своя безплатен софтуерен системен инструмент CAM 2.0, който осигурява нови функции за мониторинг и поддръжка на РС системите, включително достъп до данните от Android and iOS устройства.

На страниците на PC World неведнъж сме обръщали внимание на различни софтуерни инструменти за мониторинг на РС системите, а с важността на този тип програми със сигурност е запознат всеки компютърен ентусиаст. Многократно сме ви предлагали и връзки за даунлоуд към такива полезни приложения, а сега имаме повод за пореден път да направим същото, тъй като вчера официално излезе още едно от тях, което заслужава внимание. В случая става въпрос за новата версия 2.0 на модерния софтуер за мониторинг CAM на компанията NZXT, който е усъвършенстван и обогатен с двойна система за надеждно събиране на данни, настройващ се интерфейс и функционално FPS покритие.

NZXT CAM 2.0 - advanced hardware monitoring

В своето второ издание софтуерът CAM осигурява още по-богата информация, която може да послужи както на напреднали, така и на начинаещи РС потребители, търсещи начини да увеличат ефективността на своята РС система. Въпросният системен инструмент активно наблюдава и записва всички важни данни, включително скоростите на мрежовия трансфер, наличното пространство за съхранение, температурите на всички компоненти, притежаващи съответните датчици, натоварванията в различни моменти от работата на компютъра и др. Добавени са и нови инструменти, които осигуряват изчерпателен поглед към CPU / GPU спецификациите, както и към напреженията на дънната платка, HDD S.M.A.R.T. данните и много други.

NZXT CAM 2.0 - advanced hardware monitoring

Едно от основните предимства на въпросния софтуер, което, разбира се, охотно се изтъква и от разработчика, е удобният модулен интерфейс на софтуера CAM, който всеки потребител може да настройва по начин, отговарящ на неговите специфични нужди. Освен това CAM на практика е и първият софтуер за РС мониторинг, който дава възможност за in-game мониторинг “в движение”, т.е.  позволява по време на игра да се следят ключови параметри като брой кадри в секунда, CPU/GPU натоварване, температури и пр.

Новост във версия 2.0 е поддръжката за  Android и iOS операционни системи, която ви дава възможност да следите информацията за системата си практически отвсякъде, използвайки смартфон или таблет и съответното мобилно приложение.

Потребителите на CAM, които вече имат поддържащи въпросния инструмент компоненти като GRID+ или Kraken охладители също ще видят подобрения по отношение на контрола и възможностите за настройка на софтуера, твърдят още от NZXT. Според компанията, през май предстои актуализация на Android приложението, която ще даде възможност дори за контрол на CAM компонентите през мобилно устройство.

Специално подчертаване заслужава факта, че всичко това е абсолютно безплатно и налично за даунлоуд от официалния уебсайт на NZXT, а също в онлайн магазините iTunes и Google Play. Ако пък имате време и желание, можете да научите как да използвате софтуера за мониторинг NZXT CAM 2.0, като изгледате ето това 16-минутно видео-ревю:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.