LibreOffice вече е безплатно и в “облака”

Облачната услуга LibreOffice Online ще осигурява безплатна алтернатива на Google Docs и Office 365

Напоследък организацията Document Foundation работи доста усилено по модернизирането на офисния пакет с отворен код LibreOffice. Два месеца след като пусна Android-версия на въпросния софтуерен продукт, Document Foundation обяви и старта на LibreOffice Online – облачна услуга, която ще осигурява безплатна алтернатива на доста популярните вече Google Docs и Office 365.

Според официалната информация, разработката на LibreOffice Online е започнала още през 2011 г., а при създаването на услугата активно са използвани възможностите на стандарта HTML5. Засега от организацията не дават подробности относно функционалните възможности на LibreOffice Online, но е логично да се предположи, че услугата осигурява най-малкото опции за създаване и ре4дактиране на текстови документи, електронни таблици и презентации, разбира се, с поддръжка за Open Document Format (ODF).

От Document Foundation обещават скоро да съобщят допълнително информация относно сроковете за достъпност на облачния LibreOffice Online.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.