Microsoft ще се откаже от името IE в новия си браузър

Редмънтската корпорация потвърди, че марката Internet Explorer, която немалко потребители асоциират с недостатъчно надежден и съвременен браузър, отива в миналото. Идва времето на браузъра Spartan, за който в момента се търси официално наименование.

Както вече е добре известно, в новата си операционна система Windows 10 компанията Microsoft ще внедри и нов браузър, засега известен с кодовото наименование Project Spartan. По отношение на името вече със сигурност се знае също, че във финалната версия на новата ОС той няма да се нарича Internet Explorer.

Това беше потвърдено официално от Редмънтската корпорация по време на фирменото мероприятие Microsoft Convergence, където шефът на фирмения маркетинг отдел Крис Капосела (Chris Capossela) заяви, че в момента Microsoft работи по нов име за браузъра, които ще се използва в Windows 10.

Потвърдено беше също, че браузърът Internet Explorer ще продължи да присъства в някои от версиите на Windows 10, като основната му задача ще бъде осигуряването на съвместимост с по-старите сайтове в корпоративния сектор. Основен браузър в Windows 10 обаче ще бъде новата програма, известна засега като Project Spartan

Тук е мястото да припомним, че след излизането на не особено удачната версия Internet Explorer 6 корпорацията Microsoft всячески се опитваше да подобри съсипания имидж на своя браузър, Нито пускането на нови подобрени версии обаче, нито серията рекламни кампании успяха да променят съществено потребителското възприятие към въпросния браузър, който немалко потребители асоциират с недостатъчно надежден и съвременен инструмент за сърфиране в Мрежата. През декември миналата година напусна и предишния ръководител на отдела, който се грижи за проекта Internet Explorer.


Microsoft ще се откаже от името IE в новия си браузър

© PCWorld България, pcworld

Сътрудниците на маркетинг отдела на Microsoft вече активно тестват и различни варианти за наименованието на новия браузър, работейки с целеви групи. За последните най-малко привлекателно се е оказало името Internet Explorer. Установено е също, че привлекателността на името расте, ако пред името на програмата се сложи името на компанията  - Microsoft. Дали това означава, че новият фирмен браузър ще бъде представен с официално име “Microsoft нещо си”? Е, сигурно скоро ще разберем.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.