Microsoft дава тест-версии на Office 2016 и Skype for Business

Новата версия на офисния пакет на Microsoft включва редица подобрения свързани с влагането на изображения в Word 2016 и Excel 2016, а също усъвършенствани механизъм за търсене, принцип на съхранение и изпращане на писма в Outlook 2016. Skype for Business пък е почти готов и ще излезе през април.

Софтуерният гигант Microsoft обяви официално, че пуска предварителни версия на Office 2016, предназначена за разработчици, ИТ професионалисти и тестови цели. Според ръководството на фирменото подразделение Office Engineering, въпросното ранно издание не съдържа всички функции, които по план трябва да влязат във финалната версия на продукта. Затова пък потребителите ще имат възможност да проследяват и получават чрез ежемесечни обновления всички промени в следващите ключови версии на офисния пакет на Microsoft до излизането на окончателната версия на Office 2016.

Според официалната информация, новата версия на офисния пакет на Microsoft включва редица подобрения свързани с влагането на изображения в Word 2016 и Excel 2016, а също усъвършенствани механизъм за търсене, принцип на съхранение и изпращане на писма в Outlook 2016. Колкото до работата с документи, кардинални промени в това отношение няма да има, уверяват още от Microsoft. Този подход вероятно ще зарадва корпоративните и бизнес потребители, които често се сблъскват с проблеми при работата със стари таблици и сложни макроси. Още подробности за предварителната версия на Office 2016, както и препоръки и инструкции за инсталирането на софтуера могат да се намерят на сайта Microsoft Connect.


Microsoft дава тест-версии на Office 2016 и Skype for Business

© PCWorld България, pcworld

Заедно с анонса на предварителната версия на Office 2016 за Windows, компанията обяви и наличието на тестове версия на Skype for Business. Както вече ви информирахме преди време, решението Skype for Business е наследник на Lync – основният комуникационен инструмент на Microsoft за корпоративния сегмент. Външно Skype for Business изглежда като потребителската версия на Skype, но се отличава от нея с възможността за тясна интеграция с различните приложения от фирмения офис пакет. По-план финалната версия на Skype for Business ще излезе през април, но най-нетърпеливите да изпробват продукта могат да го направят, като си свалят наличната бета-версия.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.