Android for Work - нова платформа от Google за работяги

Според Google, новата специализирана платформа Android for Work ще даде възможност на потребителите по-пълно да използват ресурсите и възможностите на своите мобилни устройства при изпълнение на бизнес задачи. При това особено внимание е обърнато на въпроси като безопасността и възможностите за управление.

Към днешна дата в света има над милиард потребители на смартфони и таблети, работещи под управлението на ОС Android. Много от тези потребители използват своите мобилни устройства за служебни задачи – работа с електронна поща, преглед и редактиране на документи, управление на срещи и др. Не винаги обаче потребителите успяват да реализират пълния потенциал на тази платформа в сферата на бизнеса.

Именно поради тази причина интернет гигантът е създал и специална нова платформа, красноречиво наречена Android for Work. Според Google,  тя ще даде възможност на потребителите по-пълно да използват ресурсите и възможностите на своите мобилни устройства при изпълнение на бизнес задачи. При това особено внимание е обърнато на въпроси като безопасността и възможностите за управление.

Според официалната информация, новата платформа Android for Work включва четири основни технологични компонента:

  • Работни профили: В ОС Android 5.0 Lollipop са реализирани функция за шифроване по подразбиране и поддръжка на няколко потребителски акаунта. Благодарение на това на устройството може да се създаде отделен работен профил, койтоизолира и защитава служебните данни.
  • Приложения Android for Work: За мобилните устройства, които използват по-стари версии на операционната система без възможност за ползване на безопасни работни профили са разработени специални мобилни приложения Android for Work. Те осигуряват безопасна работа с електронната поща, календара, контактите, документите и интернет.
  • Google Play for Work: Благодарение на този механизъм бизнес потребителите могат безопасно да внедряват приложения и да ги управляват на всички мобилни устройства на компанията, където се използва платформата Android for Work.
  • Допълнителни работни инсгтрументи: За ежедневните бизнес задачи е създаден и набор приложения, позволяващи работа с email, контакти, календар, редактиране на документи и електронни таблици и презентации, при това с поддръжка за   Exchange и Notes решенията.

Още подробности на новата платформа Android for Work на Google могат да се намерят на официалния сайт на проекта.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.