YouTube вече има и безплатно мобилно приложение за деца

YouTube Kids е първият в историята на компанията продукт, разработен от нулата, специално за най-младата аудитория. Безплатното приложение вече е достъпно за сваляне от Google Play и App Store.

Интернет гигантът Google пуска официално детско мобилно приложение за YouTube. Според съобщението в глобалния блог на видео услугата, приложението YouTube Kids е първият в историята на компанията продукт, разработен от нулата, специално за най-младата аудитория.

По думите на компанията, приложението YouTube Kids представлява лек и безопасен начин за намиране на видео материали на различна тематика, интересна на един или друг невръстен потребител. Новото мобилно приложение е абсолютно безплатно и вече е достъпно за сваляне от онлайн  магазините Google Play и App Store.

От Google изтъкват редица предимства на детската версия на YouTube приложението, сред които е яркият и игрив дизайн, базиран на големи изображения и изпъкващи иконки, както и опростената навигация и поддръжката на гласово търсене. От компанията уверяват също, че родителите могат да се доверят изцяло на новото мобилно приложение по отношение на подбора на съдържанието. YouTube Kids предоставя достъп до различни канали и плейлисти от общо четири категории: Shows, Music, Learning и Explore. Освен това има и възможност за търсене на конкретни видео материали, представляващи особен интерес.

Наред с любими анимационни филми от DreamWorks TV, Jim Henson TV, Mother Goose Club, Talking Tom and Friends младите потребители на YouTube Kids ще могат да се забавляват и с нови за себе си факти например за динозаврите от канала National Geographic Kids, да научат повече за съвременните технологии от Reading Rainbow или да погледат анимационния сериал Thomas the Tank Engine.

Приложението също така предлага гъвкави настройки за родителски контрол, включително възможност за инсталиране на таймер, опция за изключване на фоновата музика или звуковите ефекти, настройки за търсенето, както и възможност за обратна връзка.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.