Windows 10 ще работи по-бързо с JavaScript

JavaScript енджинът в Windows 10 ще поддържа набора команди Mozilla Asm.js, които се изпълняват значително по-бързо от стандартния JavaScript код.

Хората, които се занимават с уеб разработка, вероятно са запознати с Asm.js – ограничен набор команди в скриптовия език JavaScript, които се изпълняват значително по-бързо от стандартния JavaScript код. Разработеният от Mozilla набор команди вече демонстрира и отлични възможности в случаите, когато е нужно бързодействие, особено в игровите енджини за браузъри. Съществува например версия на Unreal Engine 3, портирана именно на Asm.js.

Тези практически “препоръчки” изглежда са убедили разработчиците на Microsoft да не откриват топлата вода, а вместо това да използват вече готовата технология на Mozilla в състава на новата си операционна система Windows 10 и по-точно - в енджина Chakra, който обработва JS командите за въпросната ОС.

А интеграцията на Asm.js в Chakra означава, че разработчиците ще могат да използват Emscripten compiler за компилиране на C/C++ в оптимизирана версия на JavaScript, работеща практически с такава скорост, с каквато работи и оригиналният код. А тъй като Asm.js използва стандартен JavaScript код, приложенията, компилирани на Emscripten compiler би трябвало да могат да работят във всеки браузър, макар и най-вероятно не така бързо както във Firefox и в следващата версия на IE.


Windows 10 ще работи по-бързо с JavaScript

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.