Приложението OneNote става безплатно за Windows потребителите

Microsoft отстъпи на натиска на общественото мнение и от 16 февруари потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 могат да свалят пълната настолна версия на OneNote напълно безплатно.

Пристъпите на щедрост от страна на Microsoft напоследък зачестяват и постепенно заприличват на целенасочена кампания. Напоследък разработчикът направи много от своите софтуерни продукти безплатни, като сега ред идва и на OneNote – от компанията съобщиха официално, че приложението за бележки, което е достъпно за различни ОС платформи, става безплатно за потребителите на Windows. С други думи, ползващите операционната система на Microsoft, ще имат пълен безплатен достъп и до всички премиум-функции на OneNote, които досега бяха ексклузивни за платената версия на програмата.

Тук е мястото да припомним, че миналата година Редмънтската компания започна да предлага настолната версия на OneNote безплатно за лична употреба, но ограничи достъпа до редица полезни функции като история на промените, запис на аудио и видео файлове, търсене на аудио, вградени файлове и паролна защита на части от бележника – всички те бяха достъпни само в платената версия на софтуера.

От Microsoft отбелязват, че решението им за отваряне на OneNote за Windows потребителите е свързано с огромния брой запитвания за това, получени през последните месеци. Така от вчера, 16 февруари, благодарение на натиска на общественото мнение, потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 могат да свалят пълната настолна версия на OneNote напълно безплатно. В наличната версия  (достъпна и в Modern UI-итерация) са включени всички споменати по-горе функции, а благодарение на интеграцията с облачното хранилище OneDrive се осъществява и автоматична синхронизация между бележките на различни устройства.


Приложението OneNote става безплатно за Windows потребителите

© PCWorld България, pcworld

В заключение остана да отбележим, че подобна стратегия за разпространение на своя софтуер Microsoft има и по отношение на своя офисен пакет – както беше съобщено по-рано, Microsoft Office ще се предлага безплатно за смартфони и таблети с Windows 10.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.