Мобилният Google Translate вече превежда моментално с камерата

С най-новото обновление на мобилния клиент на Google Translate за iOS и Android вече може да се превежда моментално всеки текст, който попадна в обектива на камерата, при това без да е нужна интернет връзка.

Късно вчера излезе официално голямо обновление за мобилния преводач Google Translate за устройства, работещи под управлението на iOS и Android. С него интернет гигантът изпълни обещанието, което даде през декември за съществени подобрения в своя преводач, който вече може да превежда моментално попаднали в обектива на камерата надписи от английски на френски, немски, италиански, португалски, испански и руски, както и от споменатите езици на английски. Както може да се види на клипчето по-долу, в което Google Translate превежда на руски, за целта е достатъчно камерата на мобилното устройство да се насочи към текста и преводът му моментално се изобразява на екрана - при това без да е нужна интернет връзка.

Мобилният Google Translate вече превежда моментално с камерата

Освен  тази функция за моментален превод, последното обновлението на Google Translate носи редица подобрения и в механизмите за разпознаване на глас и в превода на произнесени от потребителя фрази в реално време (вж. второто видео). От компанията съобщават, че подобренията позволяват да се опрости значително процеса на превод “в движение” на поизнасяните думи и прави международните разговори по-леки и естествени.


Подобренията със сигурност ще зарадват много хора, тъй като мобилният преводач Google Translate е изключително популярен. Всеки месец над 500 млн. души използват приложението, като правят по над милиард превода дневно.

Най-прясната версия на Google Translate за Android и iOS устройства вече може да се свали от магазините Apple App Store и Google Play.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.