Българското участие на CES 2015 - MobiSystems и OfficeSuite 8

Българо-американската компания MobiSystems, създадена през 2001 година в София, е единствената фирма с българско участие от 3600-те компании представени на CES тази година.

На Международното изложение Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас всяка година участват хиляди компании, но родното представителство там обикновено клони към нулата. От друга страна, донякъде позитивен е фактът, че в гигантското футуристично изложение за потребителска електроника за втора поредна година има и българско участие. За него допринася MobiSystems - българо-американска компания, създадена през 2001 година в София, която е единствената фирма с българско участие от 3600-те компании представени на CES тази година.

А в случай, че сте пропуснали, MobiSystems разработва най-продаваното в света офис мобилно приложение - Office Suite, което се използва в над 205 държави в цял свят. Благодарение на иновативния дизайн и доказаната функционалност на приложението, продуктът е инсталиран на повече от 120 млн. мобилни устройства. А освен централата си в София, фирмата вече има представителства в Америка и Китай.


Българското участие на CES 2015 - MobiSystems и OfficeSuite 8

© PCWorld България, pcworld

На “Срещата с бъдещето” в Лас Вегас, която приключва днес, MobiSystems представя най-новия си продукт – версия 8 на OfficeSuite за Android (достъпна безплатно в Google Play). Според компанията, повече от 160 000 посетители от над 140 страни са имали възможност да пробват на живо OfficeSuite 8 и други продукти на фирмата, създадени от български разработчици.


Българското участие на CES 2015 - MobiSystems и OfficeSuite 8

© PCWorld България, pcworld

Според разработчиците, интересът към OfficeSuite идва от иновативния потребителски интерфейс, доближаващ се до този на настолните компютри, който се възприема и ползва по-лесно и интуитивно от всеки друг офис продукт за мобилно устройство.

 

OfficeSuite 8 е също доказан и водещ партньор към новия облак на Amazon Cloud Drive. Сред компаниите, чиито мобилни устройства се продават с инсталиран OfficeSuite, са Sony, Amazon (Kindle), Barnes and Noble (Nook), Acer, Toshiba, Huawei и Sharp.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.