Microsoft е готова с творческото си приложение Sway

Новото творческо приложение Sway на Microsoft вече е достъпно за ползване през браузър на официалния сайт на проекта. В близко бъдеще може да се очаква и появата на отделни Sway клиенти за популярните мобилни платформи.

Малко преди края на годината компанията Microsoft пусна официално ново приложение в рамките на своя производствен пакет Office. Става въпрос за обявения в началото на октомври творчески инструмент Sway, който е предназначен за създаване на наситени с мултимедия уеб-базирани презентации и други документи. А ако трябва да сравняваме въпросната програма с някои от досегашните офис приложения на гиганта, то с известни уговорки можем да приемем, че то прилича на хибрид между Word и PowerPoint.

Както вече ви разказахме през октомври, в Sway потребителите могат да създават документи, съдържащи както текстова информация, така и графично или мултимедийно съдържание. При това в този документ може да се интегрира съдържание както от компютъра или мобилното устройство на потребителя, така и от такова от интернет сайтове и уеб услуги като например OneDrive или YouTube. Има възможност за импорт на съдържание и от социалните мрежи Facebook или Twitter. А ако и това се окаже недостатъчно има възможност за разширяване на набора от възможни източници с ресурси като iCloud, Google Drive, Dropbox, Flickr, Instagramm, Vimeo и др. Могат да се добавят също препратки към външни източници, а за оформлението на документите могат да се използват различни стилове, слоеве и анимации.

Sway logo

Не по-малко важно е, че готовите документи могат да се споделят съвсем лесно – с помощта на препратки или съобщения в социалните мрежи. Документите могат да бъдат интегрирани също в блог или друг сайт с помощта на малко допълнителен HTML-код.

Новото творческо приложение Sway на Microsoft е достъпно през всеки браузър на официалния сайт на проекта. В близко бъдеще може да се очаква и появата на отделни Sway клиенти за популярните мобилни платформи.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.