В Мрежата изтече тестова версия на Windows 10 (Build 9888)

Новата версия на Windows 10 в лицето на Build 9888 се отличава с нови анимационни ефекти, по-добре организирани контекстни менюта, обновени стандартни приложени и други подобрения.

Докато мнозина чакат с повече или по-малко нетърпение появата на следващата операционна система на Microsoft, тези дни в някои сайтове за обмен на файлове неочаквано се появи тестова версия на Windows 10.0 (Build 9888), която най-нетърпеливите потребители могат да инсталират и изпробват на компютрите си. Според наличната информация обаче, въпросната версия на операционната система е предоставeнa на ключови партньори на Microsoft и не е предназначена за масови потребители, така че е добра да се има едно наум – както винаги, когато се инсталира необявен официално софтуер.

Е, след като ви предупредихме, вече можем да отбележим и някои нови моменти, които се забелязват във въпросното ОС издание. Например в сравнение с версията Windows 10 Technical Preview (Build 9841), която разгледахме в ноемврийски дигитален брой на PC World, новата модификация (Build 9888) се е сдобила с нови анимационни ефекти, по-добре организирани контекстни менюта, обновени стандартни приложения и още някои промени, на които няма да се спираме, тъй като можете да ги видите и сами в близо 5-минутния видео клип по-долу.

Преди да го пуснете, ще припомним само, че Microsoft е насрочила специално мероприятие в края на януари 2015 г., на което се очаква софтуерният гигант да разкаже подробно за интересните за редовия потребител функции на Windows 10. Предполага се, че по същото време ще бъде предоставена и бета-версията на новата операционна система, която желаещите ще могат да изтестват по-безопасно.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.