Microsoft Lync се превръща в Skype for Business

Следващата версия на Lync ще излезе през първата половина на 2015 г. и ще дебютира под името Skype for Business. Тя ще съдържа както клиентско приложение Skype for Business, така и съответната едноименна услуга, която ще влезе в състава на пакета Office 365.

В стремежа си да заличи в максимална степен дистанцията между дома и офиса компанията Microsoft е решила да преименува своята платформа за унифицирани комуникации Lync в Skype for Business, става ясно от официалния блог на фирменото Skype подразделение.

Става ясно също, че с този си ход Microsoft искат да покажат, че техните услуги и софтуерни продукти трябва да се възприемат като комплексни инструменти, способни да помагат за решението на всякакви ежедневни задачи, били те в офиса или у дома. Това е и случаят с платформата за мрежово сътрудничество Lync, която се радва на широко разпространение в бизнес редите.

Microsoft Lync се превръща в Skype for Business

Според официалната информация от Microsoft, базовият набор от функционални възможности ще останат неизменни в продукта до финализирането на ребрандирането. Следващата версия на Lync ще излезе през първата половина на 2015 г. и ще дебютира под името Skype for Business. Тя ще съдържа както клиентско приложение Skype for Business, така и съответната едноименна услуга, която ще влезе в състава на пакета Office 365. За втората половина на следващата година се планира и пускане на нови версии на други бизнес продукти като Exchange Server и SharePoint Server.


Microsoft Lync се превръща в Skype for Business

© PCWorld България, pcworld

За новия Skype for Business от Microsoft обещават и нов потребителски интерфейс, обновена сървърна част и допълнителна поддръжка на Office 365, а външният вид на Skype for Business ще бъде изпълнен в духа на масовия Skype. В същото време обаче ще бъде запазена и обичайната функционалност на Lync, включваща също телефония и споделяне на файлове.

 

Собствениците на лицензи за Lync Server ще могат да обновят Lync Server 2013 до Skype for Business Server, без да се налага да инсталират допълнително оборудване, гласи още официалната информация. Абонатите на услугата Office 365 пък ще получат обновлението автоматично.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.