Поддръжка на GPS и музика идва с обновление на Android Wear

Новите функционални възможности на Android Wear правят умните часовници по-независими от смартфоните и стават достъпни посредством приложенията Golfshot и MyTracks (за GPS навигация) или Google Play Music.

Въпреки относително неотдавнашната си поява операционната система за носими устройства Android Wear вече служи в немалко джаджи на пазара. Нейните създатели от Google от своя страна, явно внимават да я доразвиват и да увеличават нейните функционални възможности.

Точно това е целта с нов ъпдейт на Android Wear, за който информират разработчиците на интернет гиганта. И по-точно, според съобщението в техния официален блог, въпросното обновление има за цел да направи базираните на тази платформа часовници по-независими от смартфоните. И тази независимост се проявява в поне две важни за потребителите направления.

На първо място, Android Wear се сдобива с поддръжка за GPS сензори. Благодарение на нея потребителите ще могат да проследяват своя маршрути, изминатото разстояние и скоростта на движение, докато например тичат в парка или карат колело в планината. При това за тези задачи няма да им трябва връзка със смартфон.

Освен това, базираните на Android Wear носими устройства получават и възможността да съхраняват музика и да я възпроизвеждат посредством Bluetooth-слушалки. Това е още една възможност, която може да с окаже приятна при спортуване на открито, особено при положения, че смартфонът може да се остави на сигурно място у дома.


Поддръжка на GPS и музика идва с обновление на Android Wear

© PCWorld България, pcworld

Новите функционални възможности на Android Wear стават достъпни посредством приложенията Golfshot и MyTracks (за GPS навигация) или Google Play Music. Според официалната информация, обновлението ще бъде автоматично дистрибутирано за съществуващите устройства в рамките на следващите няколко дни.

Освен това се съобщава също, че вече се приемат предварителни поръчки и за новия умен часовник Sony SmartWatch 3 – първия SmartWatch модел, който има вграден GPS приемник. От Google информират също и за новости в Google Play, които улесняват търсенето на приложения за Android Wear. За целта са създадени осем нови колекции от приложения, от които потребителите могат да си избират например такива за спорт или за пътешествия.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.