Windows 10 стана достъпна и за потребителите на Windows 7

Technical Preview версията на новата ОС вече е достъпна за потребителите на Windows 7, които са регистрирани във фирмената програма Windows Insider Program. Тези, които нямат такава регистрация, могат да си я направят лесно и напълно безплатно само срещу e-mail.

Както сигурно вече знаете, от миналата седмица потребителите на Windows 8 (и 8.1) имат възможност да изпробват Technical Preview версията на новата операционна система Windows 10 на Microsoft. Това, което може би не знаете е, че от няколко часа насам такава възможност има и за хората, които работят с Windows 7.

Technical Preview версията на новата ОС е достъпна за потребителите на Windows 7, които са регистрирани във фирмената програма Windows Insider Program. Всъщност дори още да нямате такава регистрация, можете да си я направите лесно и напълно безплатно, като за целта трябва да предоставите само адрес на електронна поща. След като завършите процеса на регистрация, ще можете да си свалите Windows 10 чрез Центъра за обновления на Windows 7.

Тук е моментът да припомним, че на настоящия етап от разработка Windows 10 все още е далеч от завършения си вид и поради риска от нестабилности и проблеми дори представителите на Microsoft не препоръчват операционната система да се използва като основна. До излизането на финалната версия платформата със сигурност ще претърпи още много промени, много от които вероятно ще бъдат инициирани от самите потребители, така че препоръки ще може да прави всеки, който желае.

От Microsoft подчертават, че за тях е много важно да получат мнението на корпоративните потребители и то най-вече по отношение на това доколко е удобно Windows 10 да се използва с традиционните устройства за въвеждане като клавиатура и мишка.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.