Apple и IBM ще разработват заедно мобилни бизнес платформи

Двете американски компании ще преобразуват заедно мобилните решения в корпоративна среда с помощта на нов клас бизнес приложения за iPhone и iPad. Освен това договорът позволява на IBM да продава таблетите и смартфоните от Apple на своите корпоративни клиенти по цял свят.

Apple и IBM обявиха, че са сключили глобално споразумение, в рамките на което всяка компания ще използва своите най-модерни технологии за “преобразуването на мобилните решения в корпоративна среда с помощта на нов клас бизнес приложения за iPhone и iPad”. Казано иначе, двете компании ще разработват заедно мобилни бизнес платформи.

Партньорите си поставят за цел да променят кардинално бизнес процесите и решенията на критични задачи в сферата на мобилността в корпоративната сфера. Те изтъкват четири ключови направления, в които ще съсредоточат усилията си. 

-          нов клас корпоративни решения под формата на над 100 предложения за различни отрасли, включително нови вградени приложения за iPhone и iPad; 

-          уникални облачни услуги от IBM, оптимизирани за iOS, включващи възможности за управление на устройства, сигурност, анализи и интеграция на различни джаджи;

-          нова услуга AppleCare и различни варианти на поддръжка, насочена към потребностите на корпоративни клиенти;

-          нови пакетни предложения от IBM за доставка, активиране и последващо управление на базата от устройства;


Apple и IBM ще разработват заедно мобилни бизнес платформи

© PCWorld България, pcworld

Споразумението предвижда също разработката на решения IBM MobileFirst за iOS, в които ще бъде използвана експертизата на IBM в сферата на “големите данни” и анализите, както и опита на Apple в сферата на потребителските интерфейси, тясната интеграция на устройствата и софтуерните разработки.

Apple и IBM твърдят, че новите приложения ще позволят съществено преобразуване на отделните сфери на работа на компаниите и техните служители, използващи iPhone и iPad, като им осигурят “качествено нов ниво на производителност, ефективност и удовлетвореност от страна на клиентите”. Договорът между двете компании също така дава възможност на IBM да продава смартфони iPhone и таблети iPad  на своите корпоративни клиенти по цял свят заедно със своите бизнес решения.


Apple и IBM ще разработват заедно мобилни бизнес платформи

© PCWorld България, pcworld

Очаква се още през тази есен да започнат да се появяват нови бизнес приложения, предназначени за решаването на конкретни отраслови проблеми, както и за добавянето на нови възможности в сфери като търговията, здравеопазването, банковата сфера, туризма, транспорта, телекомуникациите, застрахователната дейност и др.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.