Telerik Platform поддържа целия процес на мобилна разработка

Компанията Телерик представи нови модули за създаване на софтуерни прототипи, управление на корпоративни приложения и предоставяне на обратна връзка, с което нейната платформа вече обхваща целия процес на разработка на мобилни приложения.

След като през април Телерик подпомогна софтуерните разработчици като отвори кода на голяма своя HTML5 и JavaScript библиотека, сега компанията информира за още нововъведения, които този път ще улеснят живота и работата на разработчиците на мобилни приложения. Казано иначе, Телерик добавя три нови модула към своята Telerik Platform - платформа за разработка на приложения от край до край за всеки екран, операционна система, устройство или технология.

Припомняме, че Telerik Platform беше представена през януари тази година като решение, обединяващо в едно водещи инструменти за разработка на мобилни приложения в „облака“. Обявените днес три нови модула на Telerik Platform подобряват ключови етапи от жизнения цикъл на разработка и внедряване на мобилни приложения. Новите решения в Telerik Platform включват следните три функционалности:

· AppPrototyper – Модул, който осигурява възможност за създаване на прототипи и улеснява съвместната работа на разработчиците на приложения и дизайнерите при разработката на мобилни приложения.

· AppManager – Решение, което улеснява управлението и вътрешно-фирменото разпространение на мобилни приложения до крайните потребители и инженерите, отговарящи за качеството на софтуера.

· AppFeedback – Инструмент, който позволява събирането на потребителска обратна връзка в реално време и директната й интеграция в процеса на разработка. Така модулът намалява времето за обновяване на продукта.


Telerik Platform поддържа целия процес на мобилна разработка

© PCWorld България, pcworld

В допълнение към тези модули, Telerik Platform вече позволява и лесна интеграция с MS SQL, MySQL и Oracle Database, допълват още от компанията. Бекенд услугите, които са част от Telerik Platform, предоставят бърз достъп и лесно свързване към всички бази данни в платформата.

А освен наличната поддръжка на iOS и Android, новата версия на Telerik Platform вече позволява разработката на хибридни Windows Phone 8 приложения. Сега разработчиците могат да създават приложения за всички основни мобилни платформи с един единствен HTML, CSS и JavaScript код.

Повече информация за нововъведенията в Telerik Platform компанията предлага и във видео наръчника "7 стъпки за успешна разработка и внедряване на мобилни приложения".

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.