Apple ще покаже своя версия на “умен дом” на WWDC 2014

По всяка вероятност новата Smart Home функционалност на Apple ще бъде интегрирана в следващата версия на фирмената мобилна операционна система iOS 8, така че умният дом да бъде управляван през iPhone

Напоследък все повече високотехнологични компании започват да предлагат свои идеи за това как би трябвало да изглежда съвременния "умен" дом, а според The Financial Times съвсем скоро това ще направи и Apple. По данни на изданието американският гигант планира да обяви собствена Smart Home платформа по време на фирмената конференция за разработчици WWDC 2014, която ще се състои на 2 юни.

Предполага се, че Apple ще стартира реализацията на тази си концепция с нов API за независими разработчици склонни да използват и създават всякакви "умни" устройства – като се започне от осветителни лампи, термостати и датчици за дим и се стигне до по-сложни системи, например такива за безопасност. При това на Apple ще принадлежи последната дума по въпроси, свързани с функционалността, контрола на качеството и лицензирането на конкретното оборудване. Това дава надежда, че въпросната платформа на "ябълките" няма да страда от твърде много "детски" болести, типични за прохождащи технологии.


Apple ще покаже своя версия на “умен дом” на WWDC 2014

© PCWorld България, pcworld

Повече информация за новите идеи на Apple, разбира се, ще има след по-малко от седмица, но може да се предположи също, че "умният дом" на компанията като минимум ще покрива и възможностите за автоматизиране на осветлението и климатизирането и управлението на дома посредством iPhone и домашната Wi-Fi мрежа. По всяка вероятност новата Smart Home функционалност на Apple ще бъде интегрирана в следващата версия на фирмената мобилна операционна система iOS 8, чийто анонс също се очаква по време на предстоящата конференция WWDC 2014. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.