Телерик отваря кода на голяма JavaScript и HTML5 библиотека

Безплатният софтуерен пакет с отворен код Telerik Kendo UI Core включва най-голямата библиотека от инструменти за потребителски интерфейс (UI) и функционалности за JavaScript и HTML5.

От днес софтуерните разработчици имат на разположение още един полезен и напълно безплатен инструмент, призван да ги улесни в тяхната работа, информират от родната компания „Телерик", която пуска безплатен софтуерен пакет с отворен код, наречен Telerik Kendo UI Core. Според официалната информация, той включва най-голямата библиотека от инструменти за потребителски интерфейс (UI) и функционалности за JavaScript, както и решенията Telerik Kendo UI Mobile за разработване на мобилни приложения с HTML5 и JavaScript.

Telerik Kendo UI

Софтуерната компания публикува Telerik Kendo UI Core под лиценза Apache 2.0, който позволява на разработчиците да използват пакета за комерсиални и нетърговски проекти, както и възможността сами да допринасят към библиотеката.

„ Телерик винаги е била компания от разработчици за разработчици. Ние разбираме какви са предизвикателствата, пред които са изправени програмистите днес, и искаме да им помогнем да се справят с тях. Затова и пускаме с отворен код голяма част от нашата Kendo UI JavaScript библиотека, използвана по цял свят," коментира Тод Англин, изпълнителен вицепрезидент „Продуктова стратегия" в „Телерик".

Според Telerik, Kendo UI Core пакетът с отворен код включва следните основни функционалности:

- безплатен достъп до 38 UI компоненти (widgets) за потребителски интерфейс, включително и целия Kendo UI Mobile пакет;

- достъп до хиляди тестове и информация за най-добри практики в индустрията;

- тясна интеграция с отворения пакет за front-end разработване, Bootstrap и UI компоненти (widgets), които могат веднага да бъдат използвани с популярни библиотеки като AngularJS, поддържана от Google;

- публична наличност в GitHub и на Telerik.com.

Телерик ще продължи активно да развива Kendo UI Core чрез пускането на нови компоненти (widgets), както и чрез промени и подобрения на съществуващите функционалности, уверяват още от компанията, която планира да пусне Kendo UI Core и като част от други свои продуктови пакети като Kendo UI Professional и Telerik UI за ASP.NET MVC. Все пак, някои от Kendo UI инструментите, като мощните data grid за филтриране и сортиране на данни и data visualization, ще продължат да бъдат достъпни само в комерсиалните пакети на Kendo UI.

Повече информация за Telerik Kendo UI Core от компанията ще предоставят и на специален уебинар, който ще бъда проведен на 7 май 2014 г. от 18:00 ч. българско време. Регистрацията за него може да се направи на съответния микросайт

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.