Потребителите искат от Microsoft второ издание на Windows XP

От дискусия в Microsoft Community форумите става ясно, не само че Windows XP Second Edition би била добре приета, но и че потребителите продължават да се притесняват от “объркващия” интерфейс нам Windows 8

Въпреки, че в Microsoft на практика са готови с ОС обновлението Windows 8.1 Update 1 и корпорацията вече усилено работи по следващата пълноценна версия на платформата, Windows 9, изглежда не малко потребители са на мнение, че софтуерният гигант трябва да направи нещо доста по-различно, ако иска да ги накара да възприемат по-добре неговите нови операционни системи.

Windows XP Forever

В потвърждение на този факт са и най-новите пазарни статистики, които показват, че доволно древната Windows XP продължава да е втората най-използвана операционна система в света. A причината за това едва ли е само в по-високите изисквания към хардуера на новите ОС издания. Всъщност има и потребители, които смятат, че би било чудесно, ако Microsoft пусне второ, осъвременено издание на XP.

Това личи от дискусия в Microsoft Community форумите, от която става ясно, не само че Windows XP Second Edition би била добре приета, но и че потребителите продължават да се притесняват от "объркващия" интерфейс нам Windows 8.

"Аз лично бих се радвал да има второ издание на Windows XP. Харесвам всичко в интерфейса на XP, а корпоративните потребители се придържат към тази версия, защото техния служебен софтуер е направен за тази среда", пише един от поддръжниците на идеята за Windows XP Second Edition.

Простият, лесен за разбиране и привичен интерфейс на Windows XP е сред основните прични потребителите да не искат да се откажат от тази операционна система.


Според същия потребител, на, който му допада простия и лесен за разбиране интерфейс на ХР, ако Microsoft направи второ издание на тази ОС, хората по света ще купят над 200 млн. лиценза само за първите няколко месеца от пускането на платформата. Това мнение обаче не е единственото - изглежда идеята за Windows XP Second Edition допада и на много други потребители, поне в този форум.


Потребителите искат от Microsoft второ издание на Windows XP

© PCWorld България, pcworld

В същото време, повече от ясно е, че Microsoft няма да пусна нова версия на Windows XP, която рано или късно ще отиде в историята по причини, изтъквани от компанията вече неведнъж. Разбира се, при положение, че Windows XP все още работи на около 29% от десктоп компютрите в света, сигурно ще мине още доста време преди тази успешна ОС да изчезне напълно. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.