BitTorrent обещава мобилно приложение за потоково видео

Това ще бъде първото приложение, използващо технологията BitTorrent Live и ще осигурява възможности за P2P обмен на съдържание за мобилни устройства.

P2P връзките са отдавна утвърдена и успешно експлоатирана технология в света на РС системите, но при мобилните устройства този тип комуникация все още е слабо използвана. Обещания за известно раздвижване дава компанията BitTorrent, която в своя блог споделя планове за пускане на мобилно приложение, което ще позволи потоков пренос на видео в реално време. Отбелязва се, че това ще бъде първото приложение, използващо технологията BitTorrent Live и ще осигурява възможности за P2P обмен на съдържание за мобилни устройства. Казано иначе, с помощта на въпросното решение потребителите ще могат да транслират видео за голяма аудитория през мобилните си устройства без голяма консумация на трафик.

Mobile video streaming

Самото решение BitTorrent Live представлява P2P технология за обмен на съдържание, базирана на BitTorrent принципите. Тя обаче отстранява редица специфични за мобилните устройства пречки, които възпрепятстват потоковото разпространение в реално време - например ограничената пропускателна способност и загубите на пакети в мобилната инфраструктура.

През март 2013 г. протоколът BitTorrent Live навлезе в етап на закрити бета-тестове, а през месеците след това в него са направени редица подобрения. Така през тази година ще бъде представена най-малкото алфа версия на мобилно приложение, базирано на въпросното решение. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.