ОС Threshold излиза през април 2015 г. под името Windows 9?

Очаква се по време на предстоящата конференция BUILD през април Microsoft да разкрие още подробности за новата си операционна система.

В началото на декември миналата година стана ясно, че Microsoft готви унифицирана операционна система с кодово наименование Threshold, а в седмиците след това допълнителната информация не беше много и идваше главно под формата на непотвърдени слухове. Поредната порция данни по тази тема идва от обнлайн ресурса Winsupersite, който на практика потвърждава, че въпросната ОС ще се появи през пролетта на 2015 г. (вероятно през април) и най-вероятно под търговското наименование Windows 9.

Очаква се, че по време на предстоящата конференция BUILD в началото на април Microsoft ще разкаже повече подробности за плановете си, свързани с пускането на следващата версия на своята операционна система.

Windows 9

В рамките на конференцията обаче на разработчиците едва ли ще бъде предоставане ранна алфа-версия на новата ОС. Причина за това е, че според наличната информация действителната разработка на Threshold ще започне чак в края на април, а дотогава ще се уточняват новостите и функциите, които ще влязат във въпросната платформа. Сред очакваните функции в новата ОС са например възможността за пускане на Metro приложения в десктоп среда, както и пълно връщане на Start бутона и съответното меню в по-традиционния им вид. Разбира се, очаква се програмистите да поработят доста и върху външния вид на новия интерфейс.

Засега няма информация кога евентуално широката публика ще има достъп до първите пробни издания на Windows 9/ Threshold. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.