Microsoft актуализира облачния си офис пакет Office 365

Още три нови възможности обогатяват функционалността на уеб услугата Microsoft Office 365.

При стартирането на уеб услугата Office 365 (която, най-общо казано, осигурява уеб достъп до приложенията на фирмения офис пакет срещу месечна абонаментна такса) Microsoft реализира в нея около сто нови функции. Тези дни броят на полезните възможности на Office 365 беше разширен с още три.

Едно от нововъведенията е реализираната възможност за съвместна работа по документите в реално време в рамките на Office Web Apps. Казано иначе, сега няколко потребители могат да редактират едновременно файлове в Word, Excel и PowerPoint, баз да се притесняват, че нещо от редакциите може да бъде загубено или изтрито. Освен това в приложението Word Web App е добавена и функция за автоматично съхранение на файловете.

Друга промяна е свързана с "бонусите" за абонатите на Office 365 Home Premium. При стартирането на въпросната версия на услугата, нейните абонати получаваха като поощрение 20 GB безплатно дисково пространство в облачното хранилище SkyDrive и 60 bezplatni минути месечно за разговори по Skype. И докато по-рано въпросните бонуси бяха достъпни само за абонатите на Office 365 Home Premium, сега от тях могат да се възползват и всички притежатели на лиценз за услугата Office 365.

Третата новост е насочена към корпоративните потребители и се състои в това, че всички корпоративни версии на Office 365 сега вече включват и интегрираната услуга Yammer Enterprise, достъпът до която по-рано беше ограничен. Освен това е променен и моделът за лицензиране на Yammer по начин, който позволява към корпоративната социална мрежа да бъдат привличани и външни потребители. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.