ОС обновлението Windows 8.1 е официално достъпно за потребителите

По случай излизането на ОС актуализацията Microsoft организира за българските потребители и специален хакатон, посветен на създаването на Windows 8 приложения.

Малко по-малко от година мина от излизането на Windows 8 и това е времето за което Microsoft успя да поправи грешките, допуснати с тази си нова операционна система. Разбира се, това става с платформеното обновление Windows 8.1, чиято финална версия, както беше обещано, става достъпна за потребителите от днес, 18 октомври.

С други думи, потребителите, които вече притежават компютри, управлявани от Windows 8 ще могат да си свалят обновлението безплатно от Windows Store. Останалите потребители, които искат да ъпгрейдват системата си до Windows 8.1 ще трябва да си купят новото издание по обявените точно преди месец цени: $120 за стандартна версия на Windows 8.1 и $200 за Windows 8.1 Pro.

Windows 8.1

Ако сте следили многобройните ни досегашни публикации по темата "Windows 8.1", вероятно вече знаете и че обновлението си струва, тъй като носи редица подобрения спрямо стандартната "осмица", включително Start бутон, по-добри възможности за персонализация, разширено търсене, подобрена многозадачност, задълбочена интеграция с облачното хранилище SkyDrive и др. В случай, че искате още подробности, ще можете да ги откриете в официалния Windows блог, a още за скритите "бижута", хитринки и подобрения в Windows 8.1 пък можете да очаквате в началото на ноември, когато ще излезе дигиталния брой 11 на PC World. Ако пък търсите повече информация за голямото разнообразие от устройства с Windows, които се предлагат сега и в предстоящия празничен сезон, можете да направите справка в Shop микросайта на Windows. Още за скритите "бижута", хитринки и подобрения в Windows 8.1 пък можете да очаквате в началото на ноември, когато ще излезе дигиталния брой 11 на PC World.

В България се очаква всички хардуерни партньори на Microsoft (Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba) да представят нови атрактивни устройства с обновената ОС. HP България например информира, че потребителите могат да очакват HP ENVY Touchsmart 17 Leap Motion Notebook и HP Elitebook 800, Samsung са готови да предложат тук Samsung ATIV Book 9 Lite, a Toshiba ще привлича с таблета Encore.

В заключение идва и един любопитен момент. За българските си фенове Microsoft България организира и хакатон, посветен на създаването на Windows 8 приложения. Събитието ще се състои на 1-2 ноември 2013 г. в betahausсъс специален гост Ондрей Стастни от Чехия, който консултира бизнесазасъздаването на успешни Windows 8 приложения. Хакатонът е отворен за всички, които искат да се научат как да създават приложения от ново поколение и да направят прототип на своя идея за 48 часа. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.