Microsoft обяви цената на обновлението до Windows 8.1

За собствениците на Windows 8 актуализацията ще е безплатна, но ако искат ъпгрейд до 8.1, потребителите на по-стари Windows ОС ще трябва да платят $120 или $200 – за версия Windows 8.1 Pro.

До излизането на финалната версия на Windows 8.1 на 18 октомври остава точно месец и изглежда по този случай Microsoft обяви цените на предстоящия ОС ъпгрейд. Разбира се, собствениците на компютри с вече инсталирана Windows 8 ОС ще могат да си свалят актуализацията безплатно от Windows Store, но останалите потребители с по-стари версии на MS платформата ще трябва да инвестират, ако искат да получат най-новата.

Според съобщението в официалния Windows блог, за потребителите с по-стари от "осмицата" Windows-и новата Windows 8.1 ще струва $120, а версията Windows 8.1 Pro ще е с цена $200. Хората, които по-късно през годината си купят компютър с вече инсталирана Windows 8.1 ОС, ще получат предложение за ъпгрейд до Windows 8.1 Pro Pack на цена от $100 за обновление до версия Pro, както и ъпдейт на приложението Windows Media Center, което ще струва $10 за хората, които вече имат Windows 8.1 Pro.

Разбира се, става въпрос за цени за САЩ и е добре да се има предвид, че за различния регион, страна или ритейлър цената може да варира.


Microsoft обяви цената на обновлението до Windows 8.1

© PCWorld България, pcworld

Друг нов момент, който заслужава отбелязване е, че актуализацията Windows 8.1 ще се предлага като "full version software" както онлайн така и в retail опаковка (на DVD). Т.е. обновлението ще може да се инсталира на всякакви Windows машини, без да изисква определена предишна версия на операционната система, за разлика от Windows 8, която се предлага само като "upgrade version". Това според Microsoft ще облекчи много потребители при миграцията към най-новата ОС на компанията, а също и онези, които асемблират РС от нулата или искат да работят с Windows 8.1 във виртуална среда или на отделен дял на хард диска.

В случай, че още се колебаете или чудите дали ъпгрейдът си заслужава, припомняме, че все още можете да го изпробвате с Preview версията на Windows 8.1

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.