Windows 8.1 Preview актуализацията е официално достъпна за сваляне и проба

От Microsoft препоръчват преди инсталирането да си направите bootable флашка за възстановяване, в случай, че решите на по-късен етап да се върнете към сегашната си версия на Windows 8.

Както се очакваше, вчера, в първия ден на конференцията Microsoft BUILD, беше обявно наличието на Windows 8.1 Preview – първата публична версия на първата голяма актуализация на Windows 8.

И както вече разказахме, Windows 8.1 предлага доста обновления спрямо първоначалния вариант на операционната система, като повечето от тях са в Modern UI интерфейса (познат по-рано и като Metro). Разширени са например възможностите за настройка на стартовия екран, върнат е вездесъщият Start бутон, добавена е възможност за зареждане направо в познатия десктоп режим на работен плот, разширена е и поддръжката на мултимониторни системи, панелът за управление на Modern UI е по-функционален, системното търсене вече използва Bing и др.


Windows 8.1 Preview актуализацията е официално достъпна за сваляне и проба

© PCWorld България, pcworld

Подобрена е и функцията за работа с няколко Metro приложения на един екран – ако по-рано потребителите можеха да поставят едно до друго само две приложения в размерно съотношение 30/70, то сега има режим 50/50 и възможност за работа с повече от две приложения на екрана. От Microsoft, съобщават и за подобрения в много от вградените приложения, а с Windows 8.1 идва и нова версия на фирмения браузър - Internet Explorer 11.

Разбира се, в Windows 8.1 има още редица промени и нововъведения, за които можете да прочетете във вече публикуваните на сайта ни материали за ОС обновлението. От вчера всички те вече могат да бъдат и изпробвани, тъй като Windows 8.1 Preview актуализацията е достъпна за сваляне от Windows Store, а по някое време днес ISO файловете на ъпдейта би трябвало да бъдат качени и на официалния сайт на Microsoft за този продукт.

От Microsoft препоръчват преди инсталирането да си направите bootable флашка за възстановяване, в случай, че решите на по-късен етап да се върнете към сегашната си версия на Windows 8. В заключение остана да припомним, че финалната версия на Windows 8.1 се очаква по-късно през годината, вероятно през есента. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.