Microsoft се опитва да разсее Windows 8 скептицизма с ново видео

Според Microsoft очевидно много потребители все още се нуждаят от “обучение”, за да възприемат новата операционна система на компанията.

Компанията Microsoft със сигурност е свикнала с критиките към нейните операционни системи (което не пречи 90% от компютрите по света да работят с тях), но най-новата Windows 8 напоследък като че ли отнася повече такива дори от недолюбваната Vista преди години. А в случая това може да има съществен негативен ефект върху цялата РС индустрия, заради многото надежди, които се възлагаха на "осмицата".

В пореден опит да разсее скептицизма на потребителите Microsoft публикува нов видео-клип, с който се опитва да разсее "объркването" в потребителското отношение към Windows 8. За разлика от неотдавнашната видео пропаганда на SkyDrive, новият клип не акцентира толкова върху забавната част, като вместо обяснява предимствата на ключовите новости в Windows 8: Start екрана, Charms лентата, "живите" плочки, новия начин за търсене и пр. подобрения, много от които ще бъдат част и от предстоящото обновление Windows 8.1.

Според специалисти, новият видео клип е просто поредният опит на компанията да осигури повече успех за Windows 8.1, тъй като очевидно много потребители все още се нуждаят от "обучение", за да възприемат новата операционна система на Редмънтци.

В заключение остана да припомним, че актуализацията Windows 8.1 почти със сигурност ще бъда представена на 26 юни по време на фирмената конференция за разработчици Build 2013. Известно време след това новата версия на ОС платформата трябва да стане достъпна за Windows 8 потребителите, които ще могат да си я свалят безплатно от Windows Store

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.