Първите устройства с Windows 8.1 се очакват към края на октомври

Според пазарните аналитици обаче, ако Microsoft не обявят значително намаление на цената на своята ОС, новата версия на платформата едва ли ще накара хората да си купуват нова РС техника.

Новината, че първата голяма актуализация за Windows 8 ще е безплатна за потребителите на последната операционна система на Microsoft, със сигурност е успокоила много хора, но засега все още няма официална информация кога можем да очакваме както самата нея, така и устройствата, които ще се предлагат с Windows 8.1.

Според оценките на различни експерти, масовото производство на ноутбуци с предварително инсталирана Windows 8.1 би трябвало да започне към септември тази година, а това значи, че продажбите на такива ще започнат евентуално към края на октомври. Това е и времето, когато се очаква официалният анонс на самата актуализация.

По мнението на пазарните аналитици обаче, Windows 8.1 едва ли ще стане значим аргумент в полза на покупката на нов компютър. Тъй като и в момента съществуват достатъчно странични приложения, които превръщат спорния Metro интерфейс в познатия на Windows 7, според специалистите значение ще има само цената. Т.е. ако Microsoft не обявят значително намаление на цената на своята ОС, новата версия на платформата надали ще промени динамиката на търсене на РС техника. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.