Windows 8.1 ще може да се сваля безплатно от Windows Store

Разбира се, това важи за потребителите, които имат лицензирана версия на Windows 8.

Първият голям ъпдейт за операционната система Windows 8 продължава да е сред най-обсъжданите предстоящи технологични новини, а от Microsoft редовно подклаждат дискусиите, като пускат още по някоя и друга подробност за платформеното обновление , известно и като Windows Blue. Поредната порция в стил "на час по лъжичка" идва от ежегодната конференция Technology, Media and Telecom Conference, където маркетинговата директорка на Microsoft Тами Релър (Tami Reller – на снимката) потвърди, че официалното наименование на актуализацията е WIndows 8.1.

Освен това обаче беше съобщено, че потребителите на Windows 8 ще получат обновлението безплатно – чрез Windows Store. Повече информация за нововъведенията в Windows 8.1 от Microsoft обещават да разкрият по време на конференцията си за разработчици Build 2013, която ще се проведе от 26 до 28 юни.

Много от промените в операционната система, идващи с въпросната актуализация обаче вече са известни. Както показват ранните издания на Windows 8.1, разработчиците смятат да подобрят интерфейса на стартовия екран, да върнат отново вездесъщия Start бутон и да адаптират системата за допълнителни размери на екраните – след пускането на ъпдейта на пазара се очаква да се появят 7- и 8-инчови таблети, работещи под управлението на Windows 8.1.

Междувременно, подробно обобщение на всичко известно за Windows Blue, т.е. WIndows 8.1, можете да очаквате в бр. 6 на PC World, който ще излезе в началото на юни. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.