Windows Blue официално ще се нарича Windows 8.1

Заедно с x86-версията на платформеното обновление за Windows 8, най-вероятно ще се появи и ARM-вариант Windows RT 8.1, гласи още последната информация от Мрежата.

Съгласно новата програма за обновления на Microsoft, операционните системи на компанията би трябвало да се обновяват по-често от обичайното, а с наближаването на т.нар. Windows Blue обновление на Windows 8 постепенно в Мрежата изникват все повече детайли за въпросното издание.

От вече солидното количество информация за Windows Blue знаем, че тази ОС актуализация едва ли ще предложи някакви сериозни обновления, като очакванията са по-скоро за оптимизации и оправени грешки, отколкото за нова платформа. Тези дни тези предположения се потвърдиха косвено, ако се съди от публикация на изданието ZDNet.

С изтеклата в Мрежата информация се е повил и скрийншот от последния билд на Windows Blue с пореден номер 9375, обозначен като Windows 8.1 Pro. Това потвърждава, че очакваната актуализация ще е доработка на сегашната Windows 8 и, че Microsoft изглежда ще приложи и в РС сегмента своята практика при мобилните платформи – преди време по-аналогичен начин беше обновявана мобилната ОС Wndows Phone 7 (с версията WP 7.5 Mango)

Освен това, анонимните източници на ZDNet твърдят още, че подобна съдба чака и Windows RT, т.е. заедно с x86-версията на платформеното обновление, най-вероятно ще се появи и ARM-вариант Windows RT 8.1. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.