Изтекоха нови сведения (и видео) за Windows Blue

В Мрежата вече изтече и ранна версия на Windows Blue, която позволява на потребителите да изпробват първия голям ъпдейт на Windows 8 по-рано от очакваното.

След като Windows 8 вече не е новина, вниманието на заинтересованата общественост логично се насочва към следващите ОС разработки на Microsoft, а както винаги любопитството на тези, които "внимават в картинката", не остава невъзнаградено въпреки пословичната дискретност на редмънтския разработчик. През уикенда например в Мрежата се появиха поредните информационни утечки, даващи още сведения за Windows Blue – първата голяма актуализация на Windows 8.

Всъщност според онлайн ресурса Windows9Beta е изтекла не само информация, но и ранна версия на Windows Blue, която позволява на потребителите да изпробват първия голям ъпдейт на Windows 8 по-рано от очакваното. Въпросният билд идва под формата на ISO имидж с размер 2.63 GB, наречен 9364.0.FBL_PARTNER_OUT13.130315-2105_X86FRE_CLIENT и очевидно насочен към 32-битови работни станции. Според информационния източник, това издание идва от Франция и е част от Milestone 1 – първият от двата важни етапа на разработка в актуализацията на Windows 8.

Както споменахме, тази версия на Windows Blue носи обозначението build 9364 и е изпратена до партньорите на Microsoft за тестване, така че не е изключено да има бъгове и проблеми, а не бива да се забравя също, че Microsoft не осигурява техническа поддръжка при евентуални аварии, причинени от незавършената ОС.

Затова, ако не искате да рискувате, най-добре да изчакате до Август, когато според предварителната (неофициална) информация се очаква финалната версия на Windows Blue или поне до Юни, когато евентуално ще излезе beta версията на OS ъпдейта.


Изтекоха нови сведения (и видео) за Windows Blue

© PCWorld България, pcworld

Междувременно, вчера в YouTube се появи и любопитно видео клипче (по-долу), което разкрива някои интересни подробности за стартовия екран и предварително инсталираните приложения на Blue.

Както можете да видите и сами, в случая Windows Blue е инсталирана на устройство със сензорен екран, което потвърждава, че Microsoft ще предложи ъпгрейда за всички Windows 8 платформи. Стартовият екран изглежда ще бъде подсилен с поддръжка на нови жестове, включително с възможности за "суайп" не само встрани но и по вертикала. По всичко личи, че в Blue Microsoft ще инсталира и някои нови приложения с "Modern" интерфейс, включително нови аудио приспособления. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.