Преработен интерфейс и жив чат улесняват живота с новия е-mail клиент Thunderbird 15

Новият интерфейс на Mozilla Thunderbird 15 е на практика идентичен на външен вид с този във Firefox 15, ако не се смятат специфичните за пощенския клиент елементи

Въпреки, че през юли Mozilla обяви официално, че прекратява развитието на пощенския си клиент Thunderbird, компанията изглежда засега продължава да работи по него. За това говори появата на ново издание на програмата със същия пореден номер, какъвто носи и най-прясната итерация на браузъра Firefox - 15.

По-интересното обаче е, че сега двете споменати програми си приличат не само по номерацията. Едно от главните нововъведения в Thunderbird 15 е преработеният потребителски интерфейс, който е на практика идентичен на външен вид с този във Firefox 15, ако не се смятат специфичните за пощенския клиент елементи. Друга голяма новост в Thunderbird е и появата на жив чат, който добавя още един канал за комуникация, по-бърз от традиционната електронна поща. В новия Thunderbird той е достъпен посредством протоколите на услуги като Facebook, Gtalk, IRC, Twitter и XMPP.


Преработен интерфейс и жив чат улесняват живота с новия е-mail клиент Thunderbird 15

© PCWorld България, pcworld

Има, разбира се, и други, макар и не така мащабни обновления. Сред тях можем да отбележим поддръжката на облачната услуга Ubuntu One и опцията Do Not Track, която е допълнила функцията за търсене. По традиция разработчиците отбелязват също подобрената стабилност и безопасност на програмата. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.