Mozilla спира развитието на e-mail клиента Thunderbird

Това обаче не означава прекратяване на проекта – Thunderbird ще продължава да получава поддръжка и ъпдейти за сигурността, ще продължи да съществува и общността на open source проекта.

Съвсем скоро екипът на Mozilla, който се занимава с разработката на известния пощенски клиент Thunderbird, ще претърпи сериозни промени и по-точно съкращения. Това съобщават официално представители на компанията, която е решила да пренасочи ресурсите си (т.е. хората) към други по-перспективни направления, така че няма да разработва нови функции или подобрения за своята e-mail програма с отворен код. В края на краищата, при съвременното развитие на облачните технологии от това като че ли наистина няма особено смисъл, затова не е чудно, че в Mozilla са решили да се фокусират върху някои по-нови проекти, какъвто е например Firefox OS.

Mozilla Thunderbird

Всичко това обаче не означава, че open source проектът Mozilla Thunderbird ще престане да съществува. Напротив мултиплатформеният пощенски клиент ще продължи да получава поддръжка от своята внушителна общност както и редовни ъпдейти за сигурността. Всъщност идеята е в бъдеще компанията да прехвърли отговорността за подобряването на e-mail софтуера изцяло върху "общността". Повече подробности относно плановете на Mozilla относно Thunderbird ще станат ясни през септември, а това, което е известно до момента, е публикувано в официалния уики-блог на разработчика. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.