Новата версия на Chrome OS ще е тясно интегрирана с Google Drive

В Chrome OS 2.0 услугата Google Drive ще бъде интегрирана в основната файлова система и това ще е само част от нещата, с които Интернет гигантът се надява да увеличи привлектелността на устройствата от тип Chromebook в очите на крайните потребители.

Скоро след като Chrome OS заприлича на настолна операционна система, Google ще направи и още подобрения в своята платформа. За това съобщават редица онлайн източници, които цитират интервю с представителя на Интернет гиганта Сундар Пичаи (Sundar Pichai), според когото въпросната ОС ще бъде тясно интегрирана с пуснатата наскоро уеб услуга за съхранение на данни Google Drive. Освен това планираното обновление щяло да подобри значително и работата на файловата система на Chrome OS, която преди беше обект на критики от страна на някои екперти.

Google Chrome OS

Според специалиста, в Chrome OS 2.0 услугата Google Drive ще бъде интегрирана в основната файлова система. Google също така търсела активно сътрудничество с други доставчици на уеб услуги с цел да подобри съвместимостта на онлайн хранилището си с други уеб-базирани приложения. Очаква се тази интеграция да позволи на потребителите, ползващи устройства с Chrome OS 2.0, да синхронизират файловете си, без да се налага непрекъснато да ги свалят и качват чрез Мрежата. С други думи, работата с файловете ще заприлича повече на традиционните операции с тях в рамките на един компютър, отколкото на работата с облачните услуги за съхранение на данни.

Като се обобщи всичко това, става ясно, че с последните актуализации на своята платформа Chrome OS Google се надява да увеличи привлектелността на устройствата от тип Chromebook в очите на крайните потребители. Дали надеждите на компанията ще се оправдаят ще покаже пазарът с течение на времето. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.