Mozilla показа първите скрийншоти на Firefox за Windows 8

Текущата версия на Firefox за Windows 8 все още е прототип, който покрива само базовата браузърна функционалност, а до излизането на финалната му версия ще има още доста промени в кода на програмата. От Mozilla засега не казват кога можем да я очакваме.

Само няколко седмици след като стана ясно, че Mozilla възнамерява да разработи Metro версия на своя браузър специално за новата операционна система Windows 8, разработчиците на компанията показаха и първите скрийншоти от въпросния вариант на популярния браузър.

Разбира се, текущата версия на Firefox за Windows 8 все още е прототип, макар че вече покрива базовата браузърна функционалност – навигация в уеб сайтовете, работа с линкове, история на посещенията, възможности за промяна на настройките и др. Разработчиците подчертават, че са постигнали значителен прогрес с интеграцията на браузъра в Metro интерфейса и най-вече с Windows Search Charm, което позволява преглежданото в браузъра да се вижда и от други приложения.


Mozilla показа първите скрийншоти на Firefox за Windows 8

© PCWorld България, pcworld

Естествено, до пускането на финалната версия на Firefox за Windows 8 ще има още много промени в кода на браузъра, отбелязват още от Mozilla. В момента например се работи по възможностите за отваряне на файлове от Интернет, за отваряне на множество файлове едновременно и за съхраняване на файлове в Metro среда. Реализацията на новия интерфейс на браузъра в Metro-стил ще стане на по-късен етап. Всъщност засега от Mozilla не споменават дори ориентировъчни срокове за поява на публична бета версия, както и на финалния вариант на Firefox за Windows 8. Все пак може да се очаква, че браузърът ще бъде готов за официалния дебют на Windows 8. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.