Google Android 5.0 може да се появи още през второто тримесечие на 2012 г.

Една от интересните възможности, която ще дойде с Android 5.0, е опцията на таблетите с тази ОС да може да се инсталира и Windows 8, като превключването между тях ще става без рестартиране на устройството.

Сегашната най-нова версия на операционната система Android (4.0) е на възраст само няколко месеца и все още е далеч от масовото си разпространение на пазара, но изглежда Google няма намерение да чака това да се случи преди да пусне следващото издание на платформата си. А според онлайн ресурса Digitimes, който се позовава на източници сред доставчиците на мобилна техника, новата Android 5.0 (с кодово име Jelly Bean) ще бъде представена още през второто тримесечие на тази година.

Android 5.0 Jelly Bean

Според наличната информация, това решение цели да изпревари планирания за целта официален дебют на Windows 8, като даде на потребителите на таблети "редица оптимизации и нови възможности". Една от най-интересните от тях ще е възможността таблетите да използват едновременно две операционни системи - Windows 8 и Android 5.0, като превключването между тях ще става без рестартиране на таблет устройството. За съжаление, подробностите около характеристиките на Android 5.0 все още са оскъдни, а и по въпроса все още няма официални коментари от Google. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.