Skype най-после се сдоби и с обновление за Linux

Актуализираната версия на Skype за Linux все още в бета форма, но след 15 месеца от предишния вариант нововъведенията в нея пак са далеч от наличната функционалност на Skype за Windows, който вече има и издание 5.3.

Досегашната история показва, че разработчиците на Skype се стараят да поддържат известен паритет между Windows и Mac версиите на своя IM клиент, въпреки, че новите функции по принцип се появяват първо в изданията за операционната система на Microsoft. От друга страна, изглежда, че потребителите на Linux не са чак толкова важна целева група за екипа на Skype. Поредното доказателство за това е, че едва сега излиза ъпдейт на Skype за Linux – цели 15 месеца след излизането на предишната такава версия. Въпреки това обновлението за Linux все още в бета форма, а нововъведенията в нея още са далеч от наличната функционалност на Skype за Windows и Mac и не са толкова много, колкото вероятно са очаквали потребителите, предпочитащи операционните системи с отворен код.


 

 

Според официалната информация, в новия Skype за Linux са поправени общо 49 бъга и са направени 23 подобрения. Най-важното нововъведение вероятно е поддръжката на функцията Skype Access, която дава възможност на потребителите да се включват в специални точки за Wi-Fi достъп по целия свят, ако притежават въпросната версия на Skype. Освен това, в това издание на IM клиента е добавена и възможност за задържане на повикване в режим на изчакване – което е полезно например при видео конферентни връзки. Всъщност новото в Skype 2.2 Beta for Linux можете да изпробвате и сами, като си свалите програмата ето от тук.


Междувременно, заедно с обновлението за Linux излезе и нова версия Skype 5.3 за Windows. Главният акцент в този ъпдейт е върху подобряването на качеството на аудио и видео връзките, като други важни изменения по същество няма. Skype 5.3 for Windows също вече е достъпен за сваляне

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.