Първият сервизен пакет за Windows 7 вече е достъпен

В Service Pack 1 за Windows 7 трудно могат да се намерят интересни нови функции, тъй като по принцип ъпгрейдът има за основна цел да оправи откритите до момента грешки, но потребителите на сървърната платформа Windows Server 2008 R2 получават две нови възможности - Dynamic Memory и RemoteFX.

Както обеща преди две седмици, вчера Microsoft пусна първото кумулативно обновление за операционните си системи Windows 7 и Windows Server 2008 R2. Сервизният пакет вече е достъпен и може да бъде свален както по отделно за всяка система и платформа (x86 и x64), така и под формата на общ ISO файл с обем 1,9 GB, с чиято помощ може да се ъпгрейдва всяка възможна система.

Както сме споменавали и преди, в Service Pack 1 за Windows 7 трудно могат да се намерят интересни нови функции, тъй като по принцип ъпгрейдът има за основна цел да оправи откритите до момента грешки. Потребителите на сървърната платформа Windows Server 2008 R2 обаче получават две нови възможности - Dynamic Memory и RemoteFX. Първата от тях задейства технологията Hyper-V и позволява достъпната памет да се разпределя динамично между пуснатите на сървъра виртуални машини, а RemoteFX подобрява дистанционното управление на компютрите.

Windows 7 Service Pack 1


Windows 7 Service Pack 1 може да се свали чрез Windows Update услугата или директно от съответния уеб сайт на Microsoft, където може да се намерят и повече подробности за наличния в сервизния пакет списък от изменения и подобрения.

Припомняме, че според предварителна информация разработчикът вече приключва работа по тестовата ревизия М2 на Windows 8, като готви и първа бета версия за новата ОС през есента. Като се има предвид, че до излизането на финалната версия на Windows 8 има още поне година и половина-две, вероятно междувременно ще излезе и поне още един сервизен пакет за Windows 7. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.