Android приложения скоро ще могат да се стартират и под MeeGo

Това ще стане благодарение на новия софтуерен инструмент Alien Dalvik на компанията Myriad Group, който от разработчика обещават да пуснат скоро, а освен за Android, през следващите няколко месеца се очаква поддръжка и за други мобилни ОС.

Известната с мобилните си софтуерни продукти компания Myriad Group обяви официално нов софтуерен инструмент Alien Dalvik, който позволява да се пускат Android приложения на мобилната платформа MeeGo. Според официалния анонс на разработчика, Alien Dalvik ще позволи болшинството Android програми да работят на MeeGo без каквито и да било модификации.


При това Android-програмите ще работят на MeeGo като "native" приложения, т.е. ще могат да се инсталират директно в системата. Първата публична демонстрация на програмата ще се състои следващата седмица, по време на конференцията Mobile World Congress в Барселона, Испания.

От компанията обещават инструментът Alien Dalvik да бъде достъпен скоро, като през следващите няколко месеца се очаква да бъде обявена поддръжка и за други платформи. Интересното е, че засега официално е обявена само поддръжка за MeeGo, но на видео демонстрацията се използва смартфон Nokia N900, която е с Maemo 5.


 

От Myriad Group обещават също, че Android приложенията ще работят под други операционни системи със същата скорост както на "родната" си платформа. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.