IDC: Windows Phone 7 Marketplace расте по-бързо от Android Market в началото

На фона на това активно развитие на приложенията за Windows Phone 7 Microsoft има шансове да си върне бързо загубените по-рано позиции на пазара на смартфони, смятат аналитиците.
Неотдавнашната поява на операционната система Windows Phone 7 сложи началото на поредното необявено състезание между мобилните платформи и софтуерните приложения за тях, което пък непрекъснато дава поводи на аналитиците да си играят с цифрите.


Наскоро например те привлякоха вниманието на публиката с отбелязвания от тях “феноменално бърз” ръст на броя приложения в Windows Phone 7 Marketplace, който до края на годината ще надхвърли този за услугата за webOS, която е на пазара вече няколко години. При това изявление обаче не се отчита интересът на потребителите към платформата и приложенията за нея, така че коректността на сравнението определено е спорна.

Сега аналитиците от IDC съобщават за друг интересен анализ, в който се обръща внимание, че количеството приложения в Windows Phone 7 Marketplace за два месеца е достигнало 4000 броя (и сега е дори повече). При сравнение с резултата на считаната за най-популярна мобилна платформа, Google Android, също се появява храна за размисли, тъй като този брой е достигнат от Android Market за около шест месеца - в периода от октомври 2008 г. до март 2009 г. Изводът на аналитичната агенция е логичен и гласи, че на фона на това активно развитие на приложенията за Windows Phone 7 Microsoft има шансове да си върне бързо загубените по-рано позиции на пазара на смартфони.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.