Дебютира софтуерът за емулиране на обемни изображения NVIDIA 3DTV Play

Програмата NVIDIA 3DTV Play осигурява възможност за свързване на настолния или мобилен компютър към 3D телевизор и възпроизвеждане на игри, снимки и Blu-ray филми в стереоскопичен режим.

Липсата на 3D съдържание вече няма да е проблем, тъй като вече на разположение е софтуерът NVIDIA 3DTV Play - програмата, за чиято очаквана поява от NVIDIA съобщиха още през март, днес беше представена официално.

NVIDIA 3DTV Play


С помощта на софтуера NVIDIA 3DTV Play и съвместима видеокарта на базата на NVIDIA GeForce графичен процесор, компютърът може да бъде свързан безпроблемно към всеки 3D телевизор с поддръжка на HDMI 1.4 стандарта. Тази комбинация дава възможност на потребителите да преглеждат 3D снимки и видеоклипове и да се наслаждават на близо 500 игри с реалистична триизмерна атмосфера, включително и в най-актуални заглавия, като например: StarCraft II: Wings of Liberty, Mafia II и Call of Duty Black Ops. А ако добавите и съвместим софтуерен мултимедиен плейър, NVIDIA 3DTV Play ще може да бъде използван и за възпроизвеждането на филмови заглавия в Blu-ray 3D формат на екрана на 3D телевизор с оптимална Full HD 1080p резолюция в стереоскопичен 3D формат, гласи официалната информация от компанията.


Софтуерът NVIDIA 3DTV Play влиза в стандартната окомплектовка на новата серия мобилни компютри Dell XPS, за която ви информирахме вчера, както и в мултимедийните HTPC компютри от ASRock и Zotac. Освен това програмата е налична като безплатен ъпгрейд за потребителите на фирмения комплект 3D Vision (на снимката горе) - от версия 260 на драйверите за настолните и мобилни графични процесори на NVIDIA, софтуерът 3DTV Play е интегриран като компонент в инсталационния пакет (най-актуалните драйвери може да изтеглите от http://www.nvidia.com/drivers).

NVIDIA 3DTV Play


От следващия месец софтуерът ще се продава и като самостоятелен продукт на сайта на NVIDIA. Пълен списък на поддържаните от NVIDIA 3DTV Play софтуера 3D телевизори и аудио-видео приемници може да бъде намерен също там

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.