AMD с нов пакет за разработчици на графични приложения - ATI Stream SDK v2.2

С пускането на ATI Stream SDK v2.2, AMD осигурява поддръжка на OpenCL 1.1 и дава нов тласък на разработването на софтуер, който се възползва от хетерогенните изчислителни архитектури и APU, твърдят от компанията.
AMD обяви поредния си ATI Stream Software Development Kit (SDK) v2.2 с пълна поддръжка на OpenCL 1.1, с който има за цел да предостави на разработчиците нужните им средствата за създаване на приложения от ново поколение като 3D видео, HD видео чат и многодисплейни 3D игри, използвайки едновременно процесорната мощ на съвременните CPU и GPU.

Според официалната информация, развойната платформа ATI Stream SDK v2.2 носи широка гама от средства на общността от разработчици, включваща поддръжка на OpenCL 1.1, в допълнение към такава за Ubuntu 10.04 и Red Hat Enterprise Linux 5.5. Тази обновена развойна платформа дава възможност на общността от разработчици да ускорят бързо и ефективно приложения върху CPU и GPU. Новата версия вече е

 

ATI Stream SDK v2.2 предлага разширена поддръжка на операционни системи, компилатори, хардуер и най-новите индустриални стандарти, подпомагайки разработките и производителността на приложенията. Ето и кратко резюме на основните нови характеристики:
• Поддръжка на OpenCL 1.1 спецификацията, ратифицирана през юни 2010, която предлага нови характеристики за разработчиците;
• Разширена поддръжка на операционни системи, включително Ubuntu 10.04, Red Hat Enterprise Linux 5.5
• Разширена подръжка на хардуер, включително x86 процесори с SSE2.x или по-късни версии, позволявайки на потребителите да пускат OpenCL приложения на по-широка гама CPU.
• Допълнителна поддръжка на Linux и Windows компилатори, включително GNU Compiler Collection 4.1 или по-късна версия, Microsoft Visual Studio (MSVS) 2010 Professional Edition и Minimalist GNU (GCC 4.4) за Windows (MinGW)
• Поддръжка на едноканален формат за OpenCL изображения, давайки по-голяма гъвкавост на разработчиците в достъпа до кеша на GPU
• Поддръжка на взаимодействието между OpenCL и DirectX 10, повишавайки общата ефективност, когато се показват изчислителни резултати на потребителите
• Поддръжка на допълнителни модули за изчисления с плаваща запетая с двойна точност в OpenCL ядра, за подпомагане на по-висока изчислителна точност в HPC и научни приложения.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.