Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019

В последните месеци на годината Amazon обявяват цяла орда от нови хардуерни устройства
Както вече става традиционно, в последните месеци на годината Amazon обявяват цяла орда от нови хардуерни устройства. На събитието Alexa 2019, Джеф Безос (Jeff Bezos) и компания, обявиха нови Echo смарт спийкъри и екрани, нови устройства насочени към умния дом, слушалки, очила, умен пръстен и дори, микровълнова печка поддържаща Alexa.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Echo Dot with Clock
Amazon не са пословични с оригиналните имена на продуктите си и тенденцията се запазва с основното ниво на умната колонка Echo (Echo Dot), чийто ъпгрейд получава дигитален часовник/аларма... както и звучното име "Echo Dot with Clock". Новият LED дисплей позволява на Dot колонката да показва освен часа, също атмосферното време и различни видове таймери. Новият Dot не замества оригинала, а е ъпгрейд, който струва 10 долара повече (59).


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Echo Studio
Това вече е Echo колонката, която меломаните чакат от доста време насам. Новата Echo Studio е директният отговор на Amazon към Nest Max на Google и HomePod на Apple. Умното устройство с цена от 200 долара поддържа 3D аудио и Dolby Atmos. Има пет драйвера, включително насочен надолу 5.25-инчов събуфер, 1-инчов преден туитър, както и три 2-инчови спийкъра, чийто звук се разпръсква в различни посоки. Освен това, е с 24-битов DAC, както и усилвател със 100 kHz честота за възпроизвеждане на музика с високо качество, без загуби – като това, което е достъпно през Amazon Music HD услугата.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Echo Buds
Изненада! Alexa вече ще е в ушите ви, посредством собствените безжични тапички на Amazon. Echo Buds включва технологията за активно намаляване на шума на Bose и предоставя hands-free достъп до Alexa, за да правите неща, като да пускате музика, получавате упътвания за посоки, да си поръчате такси и т.н. Слушалките Echo Buds идват с батерия, която издържа до 5 часа слушане на музика или до 4 часа разговори, както и кутийка-батерия, която може да зареди тапичките 3 пъти. Интересното е, че само с едно тапване Echo Buds могат да получат достъп до другите дигитални асистенти Siri или Google Assistant.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Echo Show 8
Echo Show 8 е по-малка, 8-инчова версия на 10-инчовия флагшип модел на умния Echo екран. Малко по-голям е от Echo 5, който си остава алтернатива на часовник-аларма, но е идеален за гледане на клипове, видео-чатове и прочее. Устройството е с HD дисплей и вграден затвор на камерата.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Echo
Трето поколение на класическата Echo колонка с по-добър звук и редица нови цветове (Twilight Blue, Charcoal, Heather Grey и Sandstone), но на същата цена от 100 долара. С други думи, ако вече имате Echo третото поколение не е нещо радикално, за да купувате новия модел.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Echo Glow
Този забавен Alexa аксесоар на практика е нощна лампа за деца, която може да сменя цвета си, но и да го прави спрямо темпото на музика. Струва 30 долара, което е доста за светеща играчка.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Echo Flex
С Echo Flex вече можете да вкарате Echo в банята си на цена от 25 долара. Flex се включва в който и да е свободен контакт и служи като миниатюрен умен спийкър. Няма налична камера (слава богу!), но може да отговаря на гласови команди, за да съобщава времето или новините. Отвъд базовия модел, можете да закупите и няколко допълнителни аксесоара, като Smart Night Light и Motion Sensor.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Echo Frames и Echo Loop
Amazon представиха бета (единствено с покани) за две нови устройства. Едното е очила за 180 долара, които имат 4 микро-говорителя вградени в рамката за hands-free достъп до Alexa.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


А другото е Alexa-поддържащ умен пръстен с 2 микрофона, които поставят дигиталния асистент на пръста ви за бързи въпроси или кратки разговори. Цената на пръстена е 130 долара.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Amazon Smart Oven
Е, това определено не го очаквахме – умна микровълнова печка от Amazon. На практика това си е класическа микровълнова, с някоя и друга екстра отгоре, като възможност за подгряване на храната и възможност за приготвяне на храна чрез въздух (а не микровълни). Разбира се, печката работи с Alexa и всяка команда може да се задава гласово.
Цената на Amazon Smart Oven е 250 долара и се очаква да се появи в Amazon до края на годината.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019


Amazon Sidewalk
Един от най-интересните анонси на събитието беше Amazon Sidewalk. Не си личи от името, но това е безжичния протокол за дълги разстояния на Amazon. Създаден да свързва всички IoT устройства около вашия дом и извън него – включително места, до които Bluetooth или Wi-Fi не могат да достигнат. Мрежата използва безплатния 900-мегахерцов спектър и може да направи възможни неща, като пощенска кутия свързана с Alexa, или интелигентно осветление за двора.

Ring Fetch
Това е първият продукт, който ще се възползва от възможностите на Amazon Sidewalk – умен дог-таг, който ще ви известява, ако кучето ви напусне определена зона. Ring Fetch ще се появи на пазара по някое време през следващата година.


Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019

още по темата

Звук и слушалки – ултимативен гид! (част 4)

Ще обърнем внимание на нещо, което често се подценява и рядко се дискутира – ролята на микрофоните при слушалките
26.10.2019 / 07:00

Слух: Google ще представи умен часовник на 15 октомври?

Информациите за Pixel Watch не са нещо ново, но тази година те може да станат реалност
10.10.2019 / 12:04

Apple стартира програма за безплатен ремонт на iPhone 6

От компанията отбелязаха, че някои компоненти на устройствата отказват
07.10.2019 / 12:04

Apple иска да патентова виртуална клавиатура, която може да се усеща

Дали този проект ще се реализира обаче, предстои да видим
04.10.2019 / 11:24

YouTube Music вече ще бъде предварително инсталиран на Android устройствата

Това е голяма стъпка за отказване от Google Play Music и пренасочване към новата платформа
30.09.2019 / 04:18
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.