Искате умен дом? Започнете от осветлението.

Време е да обновите лампите
Включването и изключването на лампите отнема малко време и усилия, но може да има огромно влияние върху начина, по който взаимодействате с къщата си. Ако сте започнали да обмисляте как да превърнете дома си в умен, то удачно е да започнете именно от осветлението, коментират от родната компания Валкреа.

Има различни начини лампите да поумнеят. Вероятно най-лесният начин да поставите началото в тази насока е чрез умни крушки. Можете просто да замените настоящите светодиодни такива или с нажежаема жичка с продукт на марки като – Philips Hue, Lifx Mini, Oomi Bulb и др.

Тези смарт крушки предоставят възможност за управление през смартфона или дори с помощта на гласови помощници като Alexa или Google Assistant. Освен това можете предварително да ги настроите да се включват по всяко време или да намалите яркостта, без да използвате ключа.

Играйте с цветовете

Когато пазарувате за умни крушки, ще видите 2 опции – само бели или цветни. Цветните са по-скъпи, но пък позволяват да настроите светлината на всеки един от 16-те милиона цвята, които са на разположение.

Много от моделите разполагат с функция да имитират изгрева и залеза. Разбира се, имате на разположение и ръчен контрол – можете да преминете на енергична синкаво-бяла светлина или към уютно топло-жълтеникава.

Можете и да програмирате своето осветление чрез гласови асистенти, допълнителни мобилни приложения или платформата IFTTT. По ваш избор светлините могат да премигват, когато получите имейл или да се изгасят автоматично, когато излезете от дома си. Освен това може да ги накарате постепенно да се изключват, когато си лягате, или да се включват, заедно със сутрешния будилник.

Пробвайте умни ключове

Ако имате прекалено много осветителни тела, то поумняването на осветлението бързо може да стане скъпо начинание. Решението? Вместо смарт крушки вземете смарт ключове. Те могат да управляват всички лампи, свързани към тях, давайки същия контрол върху осветлението без да сменяте всяка крушка.

Със закупуването на смарт система за управление на домашното осветление вие се превръщате в светлинния дизайнер на собствения си дом. Това ще го направи по-личен и удобен за живущите в него. И не на последно място – светлината ще стане интегрална част от усещането за домашен уют.
още по темата

Нов геймърски монитор за конзоли от Philips

4K панел, Adaptive-Sync, DTS Sound
12.04.2019 / 08:20

Уреди на Whirlpool ще бъдат контролирани през Wear OS

Умни часовници ще управляват фурната, ще настройват циклите на пералнята, ще следят продуктите в хладилника
04.01.2019 / 12:39

Какво да подарим по празниците?

TP-Link препоръчва 7 устройства, които можете да сложите под елаха тази година
18.12.2018 / 10:43

Може ли умният говорител да се превърне в шпионин?

Екип на Tencent успява да овладее Echo на Amazon, но техниките, които използва за това, не са по силите на всеки хакер
13.08.2018 / 01:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.