Legrand Keor Multiplug 800VA - стилен и функционален UPS за дома

Привлекателен дизайн, безшумна работа и лесна употреба са сред основните плюсове на устройството
Не е необходимо да имате задълбочени познания по електротехника, за да сте чували марката Legrand. Компанията е популярна с висококачественото си електрическо оборудване и компоненти, а днес ще ви представя един много интересен UPS - Legrand Keor Multiplug 800VA. За разлика от добре познатите ви устройства от типа UPS, Keor Multiplug разчита на съвсем различен дизайн – микс между разклонител и аварийно захранване. Външният вид на устройството говори за ориентация към домашните потребители и малкия офис.

Legrand Keor Multiplug 800VA - стилен и функционален UPS за дома


Разопаковане и първи поглед

Захранването идва в червено-бяла кутия с пластмасова дръжка - красива ритейл опаковка, предназначена за крайни клиенти. В нея ще намерите:

Захранващ блок,
Инструкции за бърза инсталация,

Legrand Keor Multiplug 800VA, както споменах в уводната част, е устройство, рядко срещано в класа на аварийни захранвания. Предната (или горната част - в зависимост от това дали устройството е поставено изправено или легнало) е от бял поликарбонат. Панелът е разделен симетрично на две части, едната от които съдържа само логото на производителя, а другата има шест гнезда за "обикновени" щепсели, два от които са със защита от пренапрежение, а останалите 4 - с резервно захранване, бутон за включване и изключване и два диода, които информират за работното състояние, както и USB порт. Батерията на Keor Multiplug е стандартна, а подмяната и става изключително лесно от капака за достъп на гърба на устройството.

Legrand Keor Multiplug 800VA - стилен и функционален UPS за дома

1. Захранващ кабел
2. Автоматичен предпазител
3. 2 контакта със защита от пренапрежение
4. 5 контакта с резервно захранване и защита от пренапрежение
5. Диод за състояние и вкл/изкл
6. Бутон за включване
7. USB порт

Тест

В ръководството за потребителя производителят заявява, че времето за автономна работа е 10 минути за "типична работна станция". Ще проверим това твърдение с нашия геймърски компютър:

Тестова конфигурация

Дъно: MSI X470 GAMING M7 AC
Процесор: AMD Ryzen 7 2700X
Оперативна памет: Corsair Vengeance RGB 3000 DDR4 32GB
Видео карта: MSI GeGorce RTX 2080Ti DUKE
Системен твърд диск: Western Digital WD512Black PCIe NVMe
Захранване: FSP Hydro GE 650
Операционна система: Windows 10 Pro RS3

Разбира се, това е доста далеч от "типична работна станция", така че лично аз очаквам резултатите да са в рамките на 4-5 минути, с оглед на чудовищната видеокарта, с която нашата система разполага към момента. В настройките на сървъра е зададено 5 минути време за автономна работа, след което захранването подава сигнал към Windows за изключване на компютъра. 5 минути са напълно достатъчни, за да запазите критични файлове или пък в случай на гейминг – да сейвнете прогреса си или да излезете от сървъра на подходящо безопасно място в случай на MMO игра. Нека тестваме.

Тестовото изключване от щепсела показа, че UPS машината съвсем коректно засече липсата на захранване и превключи към батерията. Тествах захранването с типични офисни задачи – Chrome с 10 отворени таба, заредена таблица в Excell и отворен Word документ. В подобна конфигурация захранването издържа без проблем 5-те минути преди автоматичното гасене на компютъра, а батерията остана с резерв от 38%.

При по-нормална офисна станция можете спокойно да умножите х2 представянето на Keor Multiplug, така че с изключена опция за автоматично гасене, да достигнете 10-те минути, цитирани от производителя.

Финални думи

Legrand Keor Multiplug 800VA е много интересно аварийно захранване, както споменах и в началото на това ревю. Не само разликата във форм-фактора отделят този UPS от останалите му събратя, но и стандартните гнезда и изключително лесната конфигурация и употреба. Друг голям плюс на това захранване е напълно безшумната му работа – особено когато е включено в електрическата мрежа. Прибавете към това и доста приятния и елегантен дизайн и автоматичния предпазите и ще имате един доста функционален и полезен UPS. В допълнение към всичко това, Legrand осигурява и 2 години гаранция на устройството.

Legrand Keor Multiplug 800VA - стилен и функционален UPS за дома

още по темата

Legrand представи решения за умен дом Valena с Netatmo

Legrand представя своята серия продукти за свързан дом Valena Life/Allure и високия клас продукти на Netatmo
18.10.2019 / 10:01

Видео домофонът CLASSE 300X13E – елегантният избор

Гъвкава технология в BTicino в комбинация с предимствата на свързан домофон за повече функции
14.11.2018 / 04:29
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.