Samsung представи нова Wi-Fi система, базирана на изкуствен интелект

Изкуственият интелект разпределя честотната лента между свързаните устройства, като гарантира на потребителите оптимална скорост на връзката
Във вторник, Samsung обяви ключова актуализация на своята Wi-Fi продуктова линия, за която използва технология на компанията Plume Design, базирана на изкуствен интелект (AI). Целта на южнокорейската компания е да осигури по-добра свързаност в целия дом или офис, а не само в близост до рутера.

Решението е новата SmartThings Wi-Fi мрежова система на компанията, която се предлага с вграден SmartThings Hub. Според Samsung интегрирането на технологията на Plume Design означава, че компанията вече може по-добре да се адаптира към изискванията на интернет и да използва изкуствения интелект за разпределение на честотната лента между свързаните устройства, като гарантира на потребителите оптимална скорост на връзката.

Съобщението на Samsung отбелязва също така, че технологията на Plume може да оптимизира домашната безжична мрежа, дори когато става дума за множество включени устройства. По този начин всеки член на семейството може да използва интернет за каквото му е нужно – сваляне на файлове, стрийминг, игри и т.н. - без да пречи на останалите. С помощта на функцията Plume Homepass потребителите могат да задават параметри за родителски контрол и да създават специални профили и пароли за гости, които се нуждаят от достъп до мрежата.

"Тъй като все повече хора възприемат свързания начин на живот, ние сме съсредоточени върху създаването на най-добрия опит, така че потребителите да могат да извлекат повече от интелигентния си дом", коментира СК Ким, старши директор на продуктовия маркетинг на Samsung Electronics America, и добавя: "SmartThings Wifi е интелигентно решение, което се адаптира към множеството домашни устройства, покрива пропуските при обикновените безжични мрежи и разчита на вграден SmartThings Hub, който лесно може да следи и контролира стотици съвместими продукти."

От южнокорейския технологичен гигант също така обясняват, че SmartThings Hub работи като "мозък" за свързания интелигентен дом, улеснява автоматизирането и управлението на цялата система чрез един център и едно приложение, като в същото време платформата е съвместима със стотици устройства и услуги на трети страни. Всеки SmartThings Wi-Fi рутер има покритие от 1500 квадратни метра, като този диапазон може да бъде увеличен с помощта на допълнителни рутери.

Междувременно от Samsung обявиха още, че актуализират "производителността и свързаността" на своя SmartThings Hub с помощта на различни сензори и Smart Outlet. "Новият, по-компактен SmartThings Hub е актуализиран с най-новите протоколи за свързване Zigbee, Z-wave и Bluetooth 4.1. Сега Hub може да се свързва безжично с Wi-Fi мрежата, като вече не се нуждае от специален кабел, така че потребителите могат да го разположат където пожелаят в дома си", обясняват още от компанията.
още по темата

Netgear залага на впечатляваща визия и в първите си WiFi 6 рутери

Nighthawk AX8 и AX12 приличат по-скоро на стелт-изтребители, отколкото на мрежово оборудване
08.11.2018 / 02:18

Следващото поколение безжична мрежа ще се казва WiFi 6

Вече няма да се чудите какво е 802.11ax
04.10.2018 / 09:39

IFA 2018: TP-LINK представи новата си серия рутери 802.11AX

Компанията определи ARCHER AX6000 и ARCHER AX11000 като "нова крачка в бъдещето"
04.09.2018 / 10:57

Сателитен интернет – новата космическа надпревара

В тази своеобразна космическа надпревара са замесени големи имена – от Ричард Брансън до Илон Мъск – но и сериозни пари!
19.08.2018 / 08:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.