Sandberg Destroyer FlexWeight: Входно ниво за спортисти

След десетки ревюта и непрекъснато мрънкане как геймърската периферия става все по-скъпа, сигурно сте се наслушали и начели на воплите ми към производителите да предложат нещо по-разумно. Ясно е, че геймингът е новият "Свети Граал" в хардуерната индустрия, но понякога мишки за 300 лева и клавиатури за 500 са твърде оптимистичен ход. За всеки влак си има пътници, разбира се, но повечето биха се возили на нормален експрес, вместо на влак-стрела, билетите за който струват половин бъбрек.

И след това не особено оригинално встъпление, искам да ви съобщя, че има надежда! Sandberg са решили да попълнят нишата на средностатистическите геймъри, които искат качествено оборудване, но нямат хиляди левове за горене. Днес ще ви представя мишката Destroyer FlexWeight, която може да бъде ваша само за около 60 лева. Неслучайно започвам с цената, защото с нея наум ще съдим повечето качества на този гризач. Да започваме.


Дизайн


Дизайнът на Destroyer е доста модернистичен, което може да е плюс за някои и минус за други. Мишката е определено предвидена за десничари - с доста ергономична извивка за палеца и добър достъп до няколкото допълнителни бутона. Въпреки агресивния си външен вид, мишката е доста удобна в ръката и може да бъде използвана с няколко вида хват - с цяла длан или с връховете на пръстите.

Sandberg Destroyer FlexWeight: Входно ниво за спортисти

Основният материал, от който е изработен Destroyer, е пластмаса - по-голямата част е покрита с матирано покритие, което доста добре се справя с отпечатъците и е приятно на допир. Ергономичните извивки за палеца от лявата страна и за безименния пръст/кутрето от дясната са изпълнени с тркстура пчелна пита, което допълнително подобрява захващането. Подсветката е единична, но осветява три зони - две ленти около колелцето за скрол, несиметрична трилъчева зона в задната част и логото на Sandberg.


Функционалности


Основните оръжия на тази мишка са деветте бутона, разположени на ключови позиции. За съжаление, функциите им са предварително програмирани, а мишката идва без специален софтуер, което ви задължава да ползвате зададените по подразбиране команди. Освен двата основни бутона и скрола, разполагате с два бутона над палеца (Forward/Back), един снайпер бутон на върха на палеца, който е доста удобен, два бутона над скрол колелото за смяна на резолюцията и един продълговат бутон, изнесен в лявата част и доста труден за достигане с показалец.

Sandberg Destroyer FlexWeight: Входно ниво за спортисти

Destroyer идва с 1,5-метров USB кабел с текстилна оплетка, а в добре скрито отделение в долната част на мишката има 5 тежести по 5 грама всяка. Те дават възможност за фина настройка на теглото на мишката - от 139 грама без тежести до 164 с всички поставени метални цилиндри. Разполагането им в една линия ограничава малко възможните комбинации и център на тежестта, но наличието на подобна опция в мишка от този клас и цена е приятен детайл.

Sandberg Destroyer FlexWeight: Входно ниво за спортисти

Подсветката е една за всички зони, както вече ви споменах, и се управлява на практика от бутоните за регулиране на DPI резолюцията. По каталог имате четири режима на работа - 800, 1200, 3200 и 4000 DPI, на всеки от тях отговаря определен цвят. На практика обаче има шест режима на работа/цвята, а сензорът на мишката е обозначен като 4200 DPI, така че документацията със сигурност пропуска два режима единият около 2400 DPI и 4200 DPI. Цветовото кодиране е добра идея, която съм виждал при конкуретни и по-скъпи мишки и която винаги приветствам.

Sandberg Destroyer FlexWeight: Входно ниво за спортисти


Комфорт и употреба в реални условия


Прекарах няколко дни с Destroyer FlexWeight и мога да кажа спокойно, че мишката е доста удобна (аз ползва хват с върховете на пръстите) и ще задоволи всички кежуъл играчи и тези, които тепърва навлизат в света на състезателния гейминг. Лично за мен 3200 DPI е повече от достатъчно в повечето случаи, с добавката на ниската резолюция от 800 при нужда от по прецизни контроли (например снайпер). Що се отнася до тежестите - при мен мишката се усещаше най-добре при извадени тежести и минимално тегло, но това са лични предпочитания, разбира се. Поставените тежести дават малко повече контрол и прецизнос, тъй като се изисква повече усили за придвижването на мишката - както казах - въпрос на лично предпочитание.

Sandberg Destroyer FlexWeight: Входно ниво за спортисти


Финални думи


Ако трябва да обобщя - Sandberg Destroyer FlexWeight е чудесна мишка за всички, които тепърва навлизат в спортния гейминг и може да бъде използвана също от по-непретенциозни ветерани. Цената от 60 лева е едно от основните предимства на мишката, заедно с ергономичната и форма (за десничари), матираната повърхност и лесния достъп до шестте предварително конфигурирани резолюции. От друга страна, липсата на софтуер и възможност за допълнително конфигуриране на бутоните и подсветката, може да се окаже причина по-сериозните спортисти да подминат тази мишка. Тежестите са добър бонус и представят възможност на младите играчи да добият усет как теглото променя стила на игра.
още по темата

Sandberg RageStorm: Освободете място!

Компактен механичен кийпад за игри
05.12.2019 / 05:24

Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и удобни слушалки

Достъпни и качествени гейминг слушалки
03.12.2019 / 12:40
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.