Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и удобни слушалки

Достъпни и качествени гейминг слушалки
Sandberg са млада марка с амбиции да се наложат на трудния и шарен пазар на геймърска перифереия. С настоящото ревю стартираме една кратка поредица, в която ще разгледаме няколко нейни нови предложения. Започваме със слушалките Savage Headset 7.1 USB.

Накратко, това са бюджетно ориентирани, слушалки поддържащи 7.1 "съраунд" звук. Идват с всичко необходимо да зарадват родния геймър – адекватен звук, шарени светлини и ниско тегло.


Технически параметриТип: Слушалки, обхващащи ухото
Дължина на кабела: 2,4 м.
Свързване: USB
Говорители: 50 мм. 32 ома
Допълнителни: Цветно светодиодно осветление


Дизайн


Първото нещо, което ми направи впечатление, разглеждайки кутията е необичайната диадема, придържаща слушалките на главата на потребителя. Вместо да представлява обичайната лента или възглавничка, тя разполага с два меки елемента заставащи от двете страни на (вероятно) най-важната част от тялото на геймъра.

Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и удобни слушалки

Чашките, в които са разположени говорителите са оборудвани с дебели подложки от изкуствена кожа. От външната им страна са разположени цветните светодиоди, които могат да се включват и изключват от бутон на дистанционното на кабела. Предвиден е само един режим на работа – преливащи се цветове. Слушалките не идват с приложение, чрез което да настройвате тази функция.

Като човек, който е скъсал не един или два кабела на слушалки, това е едно от нещата, които винаги обръщам внимание, избирайки такъв продукт за себе си. В случая бях приятно изненадан. Кабелът е сравнително дебел, с найлонова оплетка. На него е разположено едричко дистанционно, чрез което може да включвате микрофона и цветните светлини, както и да контролирате силата на звука. Последното става чрез миниатюрна "врътка", което според мен е един от недостатъците на модела. Имайки предвид размера на въпросната кутийка-дистанционно, въпросното колелце можеше спокойно да е малко по-едро.

Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и удобни слушалки

Материали и комфорт


Sandberg Savage Headset 7.1 USB са изработени от матова, черна пластмаса. Оглеждайки ги не забелязах подозрително тънки елемент, които биха могли да бъдат слаби места. Като цяло продуктът оставя впечатление за качество.

Споменатият дизайн на диадемата (или по-скоро липсата на такава) всъщност работи и слушалките са доста удобни. За последното в голяма степен допринася тяхното ниско тегло.

Микрофонът е разположен на края на мека гумена пръчка. Свалянето му напред изисква малко повече усилия, отколкото би ми се искало. Връзката му с лявата слушалка е стегната и няма как да го свалите напред, хващайки го за края. Вместо това трябва да го завъртите от основата му. Механизмът, осигуряващ завъртането обаче изглежда стабилно, което допринася за цялостното чувство за качество.

Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и удобни слушалки

Свързване и звук


Слушалките се свързват с компютъра през USB порт, като за целта не ви е необходим никакъв софтуер. Просто "ръг и тръг" (plug and play), както се казва.

Звукът го определям като басов, като добро впечатление прави изолацията от околни шумове. Както съм казвал и друг път обаче, при ревюта на подобни продукти, не очаквайте перфектно звучене, при слушане на музика. Това са геймърски, а не аудиофилски слушалки.

Както личи от името, продуктът идва с поддръжка на 7.1 звук. Редно е веднага да отбележи, че тук по същество става дума за слушалки само с два говорителя. На кутията на Sandberg Savage Headset 7.1 USB можете да прочетете "Virtual Surround", т.е. ефектът се постига чрез софтуер.

Редно е да се отбележи, че активирането на съответните опции (като Dolby ATMOS) в игри като Metro Exodus добавя към звуковоте усещане за обем. Това чувство се постига включително чрез прости трикове като например леко заглушаване на звуците, които идват иззад вас. Ефектът е добър, но не очаквайте да можете да се ориентирате само звук със затворени очи.

Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и удобни слушалки

Заключение


Sandberg Savage Headset 7.1 USB действително ми харесаха. Конструкцията оставя впечатление за качество, звученето им също е приятно. Не очаквайте прекалено много от софтуерния 7.1 звук Трябва обаче да се отбележи, че подобни модели на известни марки струват в пъти повече.
още по темата

Sandberg RageStorm: Освободете място!

Компактен механичен кийпад за игри
05.12.2019 / 05:24

Завърши турнирът Sandberg Challenge, ето и победителите

След изиграване на всички срещи от турнира Sandberg Challenge, това е отборът на ЕZ4BULGAR, който се наложи над FragXpress Gaming в динамичен финал на три карти.
02.05.2017 / 12:00

Sandberg Wireless Sniper Mouse – отлична мишка на страхотна цена

Моделът е с фокус към геймърите, но с еднакъв успех той може да се използва и на работното място
09.04.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.