Stealth Cruiser A10: За гейминг на дивана и в движение

Слушалките са от онези продуктови категории, които са действително важни за геймърите. В натоварената гейминг категория понякога човек трудно може да се ориентира и да намери онова, което търси... Често зяпайки LED светлините и други подобни характеристики човек може забрави за какво точно е тръгнал. В следващите редове ще ви представя базови геймърски слушалки, които успяха леко да ме изненадат.

Наскоро в редакцията получихме тестова бройка геймърски слушалки на британската марка Stealth. Тя не е популярна у нас, но според нас има потенциал в тази насока. Британците залагат на изпитан дизайн, привличащи вниманието рацветки и "народни" цени. Всъщност последното е валидно из Западна Европа. У нас продуктите на марката засега не се предлагат.

Пръв поглед

Cruiser A10 всъщност са част от цяла серия на Stealth, предлагаща на потребителите избор от различни десени. Бройката, която достигна до нас е с камуфлажна разцветка. Връзката е кабелна, но компанията предлага и безжични решения.

Слушалките са изцяло от пластмаса. Благодарение на това са доста леки, което определено е позитив, особено при по-дълго заседяване пред екрана. Самата пластмасата оставя по-скоро прилично впечатление. Простичката конструкция всъщност е достатъчно стабилна, като от нея не се чуват пукания и поскърцвания, с каквито "ефекти" съм се сблъсквал при някои по-евтини конкуренти. Също така не забелязах и прекалено тънки носещи детайли или други очевидни слаби места.

Stealth Cruiser A10: За гейминг на дивана и в движение

Микрофон

Интересен е подходът на Stealth по отношение на микрофона. Вместо да заложат на класическа схема със сгъваема нагоре конструкция, тук микрофонът е монтиран на края на гъвкава метална тръбичка, която запазва формата си, след като я нагласите в дадена позиция. В другия ѝ край е имаме 3,5-милиметров моно жак, който влиза в специален отвор на лявата слушалка. Микрофонът може да бъде фиксиран в жака чрез завръртане. Посоката на въртене е указана на корпуса.

Описаната конструкция е дала възможност на производителя да постигне изчистен вид без да усложнява производството. Да, ще ви се налага да слагате и махате микрофона, но за сметка на това получавате малко повече здравина.

Stealth Cruiser A10: За гейминг на дивана и в движение

Кабел

Тук стигаме до първия важен недостатък на Cruiser A10 – дължината на кабела. Тя е достатъчна, за да свържете продукта с мобилно устройство или конктролера на конзолата си, но е прекалено малка ако искате да го използвате с настолен компютър. Ако последният не е на бюрото до монитора и не разполага с насочени към вас конектори за слушалки и микрофон, то ще ви е необходим удължител.

Накрайникът на кабела е 4-сегментен стерео жак. За да можете да свържете продукта с компютър с отделни конектори за слушалки и микрофон, производителят е добавил в комплекта къс преходник.

На кабела монтирано едричко дистанционно, на което имаме малка "врътка" за контрол на силата на звука и ключе за изключване на микрофона.

Stealth Cruiser A10: За гейминг на дивана и в движение

Удобство

На мен лично слушалки са ми много удобни, за което спомагата споменатото им ниско тегло. Не усетих притискане, болка или друг дискомфорт, дори след като прекарах почти цял ден в редакцията с тях. Вярно – не съм играл (много), а предимно "набивах" текстове.

Диадемата на слушалките е подплатена с достатъчно мек материал, а всяка слушалка разполага с дебеличка възглавница.

Stealth Cruiser A10: За гейминг на дивана и в движение

Звук

Stealth Cruiser A10 определено не са аудиофилски слушалки, така че ако ги ползвате за слушане музика, особено на по-динамична такава, като например рок, то е твърде вероятно да останете разочаровани.

Слушалките са оборудвани с 40-милиметрови говорители. Звукът е басов, но е налице леко гъгнене при песни с повече ниски честоти. Ако ги ползвате по предназначение обаче, то според мен ще останете доволни, особено имайки предвид цената (или поне очакваната от мен такава).

Микрофонът върши работа, без да блести с нищо особено. При онлайн разговори не забелязах проблем, но свързвайки слушалките с телефона си някои събеседници споделиха, че ме чуват по-приглушено от обичайното.

Стойката се предлага като аксесоар

Стойката се предлага като аксесоар

Заключение

Cruiser A10 оставиха у мен позитивно впечатление. Това се отнася както до качеството на звука, така и до разцветката и сглобката.

Както казах марката не е известна у нас и не успях да открия нейни продукти по сайтовете на родните търговци. Във Великобритания продуктът се предлага за 26 паунда, което означава малко под 60 български лева. Ако някой реши да го продава у нас според мен цената на слушалките трябва да максимум толкова.

Stealth Cruiser A10: За гейминг на дивана и в движение
Плюсове:Минуси:
+ Ниско тегло- Прекалено къс кабел
+ Приличен звук

още по темата

Samsung Galaxy Buds – по-малко за почти същите пари

Според корейците това трябва да са базови безжични слушалки
31.08.2019 / 04:09

Sony Xperia Ear Duo: Повече стил, по-малко звук

Xperia Ear Duo са жертва на философията дизайн и визия пред функционалност
13.02.2019 / 09:43

JBL Everest 710GA: Страхотен звук + Google Assistant

Ако търсите добро качество на звука, удобство и Google Assistant, JBL Everest 710GA са повече от логичен избор
16.01.2019 / 04:25
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.