Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

В началото на годината Corsair пусна на пазара нова геймърска мишка – IronClaw RGB. В редакцията получихме устройството за тест и го разходих из нивата на Doom и арените на Quake Champions. Ето моите впечатления

Накратко. Мишката е оборудвана PWM3391 оптичен сензор, предлагащ до впечатляващите 18 000 DPI. Не че ще ги ползвате, но явно все още цифрите продават. Бутончетата са Omron, което би трябвало да гарантира качество и дълъг живот.

Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

Получавате и двузонова RGB подсветка и поддръжка на iCUE софтуера на Corsair. С него можете да управлявате всичките устройства на компанията от едно място.

Corsair IronClaw RGB – описание

Мишката е изработена от пластмаса, като корпусът е монолитен. Теглото е 105 грама. Формата е ергономична, а дизайнът е като за дясна ръка. Това е едра мишка, която би била най-подходяща за геймъри, който държат този тип перферия с цялата длан. Отляво и отдясно, където се очаква да се озоват палецът и безименния пръст е налице гумирано покритие и леко вдлъбване на корпуса. Също така теглото е разпределено така, че хващайки мишката на тези места теглото ѝ отпред и отзад е баласирано. Поне за мен последното е важно.

Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

Имате на разположение седем програмируеми бутони. Освен трите основни, разполагате с още два над палеца и зад скрол колелцето. Последното е с малко по-голям размер от обичайното или поне човек остава с такова впечатление, тъй като голяма част от него е открита. Споменатите два бутона зад скрола по подразбиране са за промяна на DPI настройката в движение.

Аз лично не ползвам подобни функции, а и разположенията на бутончетата е такова, че са удобни за бърз достъп по време на игра. Затова аз лично разглеждам IronClaw RGB като 5-бутонна мишка.

Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

Кабелът е с дължина около 2 метра и е с текстилна оплетка върху изолацията. Твърдоват е за моите вкусове и остава нагънат дълго време, но това по никакъв начин не се отразява на удобството по време на игра.

На долната страна на устройството виждаме уголемени крачета и сензор, разположен в центъра. Последното би било важно за хора, който играят с висока чувствителност на мишката.

Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

Използване на iCUE софтуера

Представеният миналата пролет iCUE дава възможност за управляване на множество съвместими устройства от едно място. С него можете да настройвате светодиодни подсветки, да управлявате оборотите на вентилатори, да следите температури на хардуера в компютъра и т.н. Ако например разполагате мишка, клавиатура и слушалки на Corsair чрез iCUE можете да синхронизирате техните RGB светлини.

Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

Що се отнася до мишката, получавате обичайните функции като профили, настройка на поведението на гризача, както и да го калибрирате в зависимост от конкретната подложка. Налице са обаче и доста фини такива. Можете на пример за всяко ниво на DPI настойката да избирате различна скорост по X и Y осите.

iCUE е обширен софтуер и може да мине малко време докато свикнете. Все пак става дума за пакет с доста функции и опции. Удобството да управлявате всичко от едно място обаче е важна стъпка за Corsair.

Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

Употреба и заключение

В описанието на IronClaw на сайта на производителя е посочено, че мишката е разработена за FPS и MOBA играчи. Аз съм от първия от двата вида. Нещото което веднага ми направи впечатление е размерът на мишката. Противно на очакванията обаче свикването се оказа лесно. Идвайки от Razer DeathAdder (която пък избрах заради сходната форма древната Microsoft Explorer 3.0A) се наложи да привикна към малко по-различния захват и по-високия профил. След половин час обаче отново бях в играта...

Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

Играйки бързи заглавия като Quake Champions ми направи впечатление, че утройството не издава почи никакви сранични звуци. Да, скролът и бутоните леко подрънкват при резки движения, но пластмасовият корпус не поскърцва при натиск или по грубо "приземяване" върху подложката. Имал съм подобни преживяваня преди и затова вече обръщам внимание на подобни неща.

Редно е да отбележа, че играя със средна чувствителност, без ускорение, като за 360-градусово завъртане на персонажа са ми необходими 30-ина сантиметра движение на масата. В този смисъл направих тестове с бързи движения само "на сухо". Не забелязах проблеми и имайки предвид възможностите на сензора, мисля че и най-взискателните играчи ще останат доволни.

Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

В заключение: IronClaw RGB е удобна и качествена мишка, на която можете да разчитате и в най-напрегнатите гейминг моменти. Цената ѝ от около 120 лв. я поставя в една доста натоварена категория, но този хищен гризач определено има какво да покаже!
още по темата

Corsair представи MP600 NVMe M.2 SSD - със скорости до 4950 MB/s

Един от най-бързите твърдотелни дискове ще се появи на пазара през юли
27.05.2019 / 09:31

Logitech G502 Lightspeed: Култ без жици

Най-сетне доживяхме появата на дългоочаквания безжичен вариант на G502
10.05.2019 / 01:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.